Gemeente Houten---

Wegafsluitingen tijdens ruiming vliegtuigbommen

---

In verband met de ruiming van twee vliegtuigbommen is een deel van de Rondweg aanstaande zaterdag, 18 september, afgesloten. Het gaat om het weggedeelte tussen Het Water en De Polder. De afsluiting gaat om 8.00 uur in en geldt voor onbepaalde tijd. Verkeer wordt geadviseerd het oostelijk deel van de Rondweg te kiezen.

---

Andere wegen die zaterdag uit veiligheidsoverwegingen vanaf 8.00 uur voor onbetaalde tijd dicht gaan, zijn de Kanaaldijk-Zuid ter hoogte van het Elpad, het Elpad zelf en de weg langs de noordzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal.

Voor, tijdens en na het opgraven van de explosieven - in de toekomstige woonwijk De Hoon IV - staat de veiligheid van alle betrokkenen centraal. Binnen een straal van 300 meter rondom de plaats van opgraving mogen zich zaterdag uitsluitend medewerkers van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) bevinden. Er staan geen woningen in deze zone, zodat evacuatie van bewoners niet nodig is.

Zodra de bommen zijn afgevoerd en het EOC het sein veilig heeft gegeven, worden de wegen weer vrijgegeven. Hoe laat dat precies zal zijn, is vooraf niet te zeggen.

Met vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel neemt u contact op met de heer P. de Moed van de afdeling Projecten, tel. (030) 63 92 859.

---