Gemeente Zwolle

Gemakkelijk met de fiets boodschappen doen

In het kader van de 'Week van de vooruitgang' organiseert de gemeente Zwolle samen met de Fietsersbond en het Vervoer Coördinatie Centrum Noord-Nederland op zaterdag 18 september een bijzondere vervoersrace. De vervoersrace laat zien welk vervoermiddel het snelst in het centrum van de stad is vanuit Zwolle Zuid en Stadshagen. Deze race wordt gevolgd door de officiële opening van de gratis fietsenstalling aan het Maagjesbolwerk en een 'fietsinformatiemarkt' op het Rodetorenplein. Het doel van deze dag is om te laten zien hoe gemakkelijk men in Zwolle boodschappen kan doen op de fiets. U bent van harte welkom tussen 11.45 en 12.45 uur bij het Maagjesbolwerk om de activiteiten bij te wonen.

Exact om 12 uur die middag gaan in Zwolle-Zuid bij het winkelcentrum Ittersumerland en bij het Informatiecentrum te Stadshagen diverse deelnemers gestart. Onder de deelnemers, herkenbaar door opvallende hesjes, bevinden zich enkele bekende Zwollenaren zoals weerman Ton ten Hove en leden van de Zwolse politiek. De deelnemers vertrekken op (speciale) fietsen, per auto of met de bus naar de fietsenstalling aan het Maagjesbolwerk. Hier worden zij ontvangen door de speaker en wethouder Janco Cnossen. Rond half één opent wethouder Janco Cnossen de gratis bewaakte fietsenstalling aan het Maagjesbolwerk.

Zaterdag 18 september
Het doel van deze activiteiten is om ruime aandacht te genereren voor het fenomeen 'Boodschappen doen op de fiets' en de gratis fietsenstallingen bij het Maagjesbolwerk en de Pletterstraat. Naast de ludieke vervoersrace en de opening van de fietsenstalling is ook de Fietsersbond aanwezig. Zij geven diverse demonstraties en verstrekken informatie aan de hand van het thema 'boodschappen doen op de fiets'. Daarnaast wordt er onder het winkelend publiek een tegoedbon verloot, voor de zwaarste boodschappentas die per fiets wordt vervoerd!


---