Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB opent tankstation in Maassluis

Het elfde ANWB-tankstation in Maassluis gaat zaterdag 18 september open voor het publiek. De ANWB zal in samenwerking met de Van der Sluijs Groep de komende jaren ongeveer 100 onbemande tankstations openen. De automobilist betaalt minimaal zes eurocent minder per liter voor hun brandstof dan de gemiddelde landelijke benzineprijs van de grote vijf benzinemaatschappijen. De week na de opening ontvangen klanten echter twaalf eurocent introductiekorting per liter brandstof. Leden die met een ANWB Mobiliteitspas of ANWB Visa Card betalen krijgen één eurocent extra korting per liter. Diezelfde één eurocent korting krijgen ANWB-leden ook die eerst hun lidmaatschapskaart door de paslezer halen en daarna betalen. De ANWB Mobiliteitspas biedt betaalgemak onderweg in binnen- en buitenland en heeft mogelijkheden voor korting bij tanken en autohuur.

Bij het ontwerp van de stations is extra aandacht besteed aan de sociale veiligheid. Samen met Philips is een speciaal lichtplan ontwikkeld. Omdat het station onbemand is, bestaat er de mogelijkheid om bij vragen met één druk op de knop verbinding te maken met de ANWB Wegenwacht. Ook staat het station onder permanent cameratoezicht.

De Van der Sluijs Groep, gevestigd in Geertruidenberg, is een onafhankelijke, commerciële dienstverlener in de olie-industrie. De organisatie beschikt over veel kennis van de exploitatie van benzinestations.

Het nieuwe station is te vinden aan de Koningshoek 92303 , 3144 BA in Maassluis.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Femke Wouters/Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)