Gemeente Capelle a/d IJssel

2e Internationale Festival Schollevaar

Internationale Festival Schollevaar

Op zaterdag 18 september 2004 vindt voor de tweede keer het Internationale Festival Schollevaar plaats in en rond Wijkcentrum Schollevaar aan het Maria Danneels Erf 20. Het festival is een ontmoetingsplaats voor diverse culturen en wil het voorbeeld zijn van een vreedzame samenleving. Wethouder René Binnendijk opent het festival om 11.00 uur.

Aan het Internationale Festival Schollevaar nemen diverse dans- en muziekgroepen en solisten deel, met hun eigen klankkleur, ritmen en fleurige kostuums. Er zijn optredens op drie locaties: in het wijkcentrum, in de aangrenzende sporthal en rond het wijkcentrum. Rond het wijkcentrum komt een kleine markt met tal van kraampjes te staan waar leuke artikelen en hebbedingetjes uit binnen- en buitenland te koop zijn.
Het festival vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur. Om 10.00 uur start de internationale markt. Het Wijkoverlegplatform Schollevaar organiseert het festival in samenwerking met tal van vrijwilligers.

Meer informatie vindt u op: www.capelsewijken.nl. Tijdens het festival rijdt een antieke bus door Schollevaar. Er zijn maar liefst 11 halteplaatsen. Het vervoer is gratis. WOP Schollevaar nodigt u uit om een rondrit te maken door mooi Schollevaar, een unieke gelegenheid om alle buurten te bekijken vanuit een bus die vroeger een lijndienst verzorgde op het nog niet verdeelde eiland Cyprus. Begin- en eindpunt is de halte aan de Reidans.