---

Nieuwsberichten
---

Foto: De Battle of Britain Memorial Flight: voorop een Hurricane, dan een Spitfire en ten slotte een Lancaster

Luchtmachtvliegtuigen bij herdenking Market-Garden

15-9-2004 12:55:00

De Koninklijke Luchtmacht (KLu) neemt van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 september deel aan de herdenking van de operatie Market-Garden, zestig jaar geleden. Rond Arnhem vinden vanaf 15 september diverse herdenkingsmomenten plaats waar verscheidene Nederlandse en buitenlandse vliegtuigen aan meedoen. Twee transportvliegtuigen (een C-130 Hercules en een Fokker 60) en transporthelikopters (een Chinook, Cougar en Alouette) van de KLu verzorgen in deze week paradroppings en demonstraties. Vele Britse, Poolse, Tsjechische en Nederlandse veteranen zullen met hun familie de plechtigheden bijwonen.

Naast de Koninklijke Luchtmacht zijn ook de Britse Royal Air Force en het Army Air Corps, de Amerikaanse, Tsjechische en Poolse luchtstrijdkrachten bij de herdenking betrokken. Daarnaast verlenen organisaties zoals de Battle of Britain Memorial Flighten de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, afkomstig van de vliegbasis Gilze-Rijen, hun medewerking. De transportvliegtuigen komen van vliegbasis Eindhoven en de helikopters van vliegbasis Soesterberg.

In totaal nemen ongeveer 1000 parachutisten deel aan de diverse luchtlandingen onder wie circa 850 Britten, Amerikanen, Polen en Tsjechen.

Nieuws Nieuwsberichten