Gemeente Dordrecht


---

Wethouder opent verbeterd speelterrein in Krispijn

Vincent Brinkhof
Op zaterdag 18 september om 12.00 uur opent wethouder Wijkgericht Werken, de heer A.T. Kamsteeg het verbeterde speelterrein ter hoogte van Brouwersdijk 4 in Oud-Krispijn.

Het initiatief tot de verbetering kwam van jongeren zelf. In een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders verzochten zij om een hek te plaatsen zodat het verkeer geen hinder ondervindt van ballen, het verplaatsen van de basketbalring en het plaatsen van twee straathockeydoelen.

De wethouder geeft om 12.00 uur een fluitsignaal, waarna het terrein in gebruik wordt genomen met een verschillende activiteiten voor kinderen van 12-15 jaar (cagefootbal en panna knockout) en voor de kleintjes (knikkeren). De activiteiten zijn bedacht door de jongeren zelf en zij voeren ze ook uit.
Ook tekenen de wethouder en de jongeren een convenant over het beheer van de speelplek.

Het project is gefinancierd door het wijkmanagementteam van Oud-Krispijn met campagnegeld voor leefbare wijken en past in de doelstellingen van `Dordrecht speelt buiten', een interactief traject waarin jongeren kunnen meepraten over het speelbeleid en de verbetering van speelplekken.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.dordrechtspeeltbuiten.nl