Gemeente Den Haag

september 2004
Nieuw wijkcentrum voor Bouwlust (16 september)

Op zaterdag 18 september a.s. om 14.00 uur vindt de officiële viering plaats van de bouw van het Wijkcentrum Bouwlust. Wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie en Dik Hooimeijer, directeur Marketing&Innovatie van Welzijn Escamp, zullen gezamenlijk de eerste steen leggen van het nieuwe gebouw aan de Eekhoornrade.

In het nieuwe wijkcentrum kunnen Welzijn Escamp en bewonersgroepen veel nieuwe activiteiten, cursussen en diensten aanbieden voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarmee worden de leefbaarheid in de wijk en de sociale contacten tussen bewoners bevorderd. Het wijkcentrum vervangt het inmiddels gesloopte buurthuis Kreade.

Wijkcentrum Bouwlust krijgt een multifunctionele zaal, ontmoetingsruimten, een eetcafé, een leskeuken, een biljartruimte, een speel o theek, een speelhal, een fitnessruimte, kleedruimten, een sporthal, een werkplaats, een receptie, een (spoel)keuken, cursus en groepsruimten, kantoren, spreekkamers, toiletten en diverse opslagruimten. Ook een peuterspeelzaal en naschoolse opvang zullen in het gebouw gevestigd worden. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Karelse van der Meer en bestaat uit drie etages. Door de vele doorkijkjes heeft het een open en ruimtelijk karakter. De gevels worden voorzien van groen geschilderde baksteen. De hoofdingang komt aan de Eekhoornrade.

De bouw zal ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. Naar verwachting wordt het nieuwe wijkcentrum in het najaar van 2005 opgeleverd.