Gemeente Den Haag

september 2004
Surinaamse Districten in Den Haag (16 september)

Op zaterdag 18 en zondag 19 september worden de Suriname Districten Dagen gehouden. In de Haagse Hoge School presenteren alle Surinaamse regio's zich aan de inwoners, bedrijven en instellingen van Den Haag. Doel van de Dagen is samenwerking tussen Den Haag en Suriname te bevorderen en hiermee de sociaal-economische ontwikkeling van Suriname te stimuleren.

Tijdens deze tweedaagse bijeenkomst ontmoeten vertegenwoordigers uit alle Surinaamse districten diverse instellingen en bedrijven uit Den Haag. Er worden in de Aula lezingen gehouden, afgewisseld met verschillende muzikale optredens. Zo treedt op zaterdagavond Jörgen Rayman op. Aansluitend wordt de film "Madamme Jeannette" vertoond. De zondag wordt afgesloten met een optreden van het Glenn Weisz Orkest. Gedurende de beide dagen is er veel gelegenheid voor Haagse en Surinaamse organisaties om kennis met elkaar te maken en ervaringen uit te wisselen.

De Districten Dagen worden zaterdag geopend door burgemeester Deetman. Vervolgens spreken minister van Ontwikkelingssamenwerking Van Ardenne en minister van Regionale Ontwikkeling republiek Suriname Van Russel.

De Suriname Districten Dagen worden georganiseerd door het Ministerie van Regionale Samenwerking in Suriname en de gemeente Den Haag. In 2002 sloten Den Haag en Suriname een samenwerkingsovereenkomst met als doel de samenwerking tussen Den Haag en Suriname te bevorderen.

U bent van harte welkom op de Suriname Districten Dagen.

Aanvang zaterdag 18 september: 10.00 uur
Aanvang zondag 19 september: 11.00 uur
Locatie: Haagse Hoge School, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag