Ingezonden persbericht


'Abseilen van de watertoren tijdens brandweershow'

De Vereniging Vrijwillige Brandweer Bloemendaal bestaat dit jaar 80 jaar en dat wordt groots gevierd. Voor alle Bloemendalers wordt op zaterdag 18 september 2004, van 9.30 uur tot 17.00 uur op de gemeentewerf, Brouwerskolkweg te Overveen een brandweershow gegeven.

De brandweer geeft demonstraties zoals het blussen van brandjes met handblussers, knippen met redgereedschap en geblindeerd lopen in een ruimte. Dit zijn activiteiten waaraan u actief deel kunt nemen. Diverse scholen doen mee aan de brandweerschoolwedstrijden. Er zijn een aantal stands ingericht met meer informatie over directe hulpverlening. Reddingshonden laten zien wat ze waard zijn en er kan gereanimeerd worden op het nieuwste materiaal van het Nederlandse Rode Kruis. Chauffeurs meten hun bekwaamheden op een behendigheidsparcours.

Als klap op de vuurpijl heeft de Bloemendaalse Brandweer het abseilen van de 27 meter hoge, 106 jaar oude watertoren georganiseerd. Maximaal 75 personen kunnen aan deze activiteit deelnemen. Kaarten kosten E 8,- per stuk en zijn te bestellen per e-mail: vvbb80jaar@hotmail.com. Voor de kinderen is een (gratis) klimmuur opgesteld. Het brandweercafé is de gehele dag open voor een hapje en een drankje. Toegang gratis.