ProRail

Persbericht

16-09-2004

Spoorwerkzaamheden op NS station Zutphen

In opdracht van ProRail werkt aannemer BAM Rail aan het spoor op NS station Zutphen. De werkzaamheden vinden plaats tussen de sporen 1 en 2, en op een gedeelte van de spoortunnel. De aannemer voert het werk uit van zaterdag 18 september tot en met zondag 14 november. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer.

De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het vervangen van zes wissels en 500 meter spoor inclusief ballastgrind. Uiteraard probeert de aannemer de (geluids)overlast zoveel mogelijk te beperken. Toch kan er enige hinder van de werkzaamheden ontstaan. Omwonenden van het spoor zijn hierover inmiddels per brief geïnformeerd.Â

Gevolgen weg- en treinverkeer

In verband met de werkzaamheden is er vanaf zaterdagnacht 23 oktober, 00.00 uur tot maandagochtend 25 oktober, 05.00 uur geen treinverkeer mogelijk van Zutphen naar Deventer, Hengelo en Winterswijk v.v.

In de zelfde periode zal de spoorwegovergang âOverwegâ, tussen de Havenstraat en Nieuwstad, voor alle verkeer geheel zijn afgesloten.

Informatie over gevolgen treindienst

Reizigers voor de trajecten Deventer en Hengelo kunnen voor meer informatie kijken op www.ns.nl en Teletekstpagina 754, of bellen naar 0900 â 1475 (⬠0,35 p.m.). Bij de NS-verkooppunten ligt de folder âGewijzigd treinverkeerâ met uitgebreide businformatie en informatie over werkzaamheden elders in het land.
Reizigers voor het traject Winterswijk kunnen voor meer informatie kijken op www.syntus.nl of bellen met 0314 â 350111. Â

Â