Ingezonden persbericht

Nieuws op www.wijninfo.nl

Straateten, straatwijnen & sterkok

19 september 2004

STRAATETEN, STRAATWIJNEN & STERKOK op het Buitenhof

Lekkerbekken met Marc Smeets en TASTEWINE

Op zondag 19 september maken Marc Smeets en TASTEWINE Corona en het Buitenhof onveilig met een onHaagsche streetwise aanschuiver voor de hele stad.
Wat nooit mocht, doen we gewoon. Marc kookt zoals hij het zèlf thuis doet. TASTEWINE doet er wijn bij waarmee ze stiekem hun vrienden in een verraste extase brengen. Het gaat om smaak, om durven proeven. Alle reserves over wat wel en niet zou horen gaan overboord, want schijnbaar achteloos en gemakkelijk maken ze van het simpelste iets bijzonders.
Hoe ze dat gaan doen?
Op het Buitenhof voor Corona en op de veranda van het restaurant komen lange tafels. Aan iedere tafel proef je gerechtjes en wijnen binnen één thema.
Een doorgefourneerde smaakgids vertelt je wat je zoal eet en drinkt, waarom die smaken het samen zo lekker 'doen' en hoe je het thuis zou kunnen maken.
Heb je een tafel gedaan, dan begin je gewoon aan een volgende in de reeks van vier. Over de thema's laten we je nog even in spanning, maar het zijn allemaal gerechten en combinaties die je zèlf kunt maken en waarmee je anderen - en natuurlijk jezelf - prettig kunt verrassen.
Hoe schuif je aan en kun je dat voorbereiden?
Zorg dat je in de stemming bent om lekkere en ongewone dingen te proeven en parkeer eventuele vooroordelen over hoe je wijn en gerechten hoort te combineren aan de rand van de stad. Kom vooral in gemakkelijke kleren.
Den Haag en omstreken zijn uitgenodigd voor deze vrolijke eetbende op straat.
Je kunt beginnen om 12.30 uur of om 15.00 uur.
In de ruim twee uur na je start heb je van alle tafels kunnen proeven en zijn je mond en mind flink uitgedaagd. Wil je nog naproeven? Dat kan. Van de foute combinaties voor als je ons niet wilde geloven, tot de wijn die je misschien wilt aanschaffen en toch nog even wilt uitproberen.
Wil je je kinderen mee? Dan houden wij ze met een oppas van de straat. Vertel het ons bij aanmelding.

Meer weten over TASTEWINE of inschrijven?
Surf naar http://www.tastewine.nl/homenewsitems/straateten.php
of mail naar André Sauerbier andre@tastewine.nl

Toegang: E 34,--