Politie Drenthe

Zondag

Emmen 19-09-2004

Onder invloed de sloot in
MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige bestuurder uit Staphorst aangehouden. De man was met zijn auto op de Rijksparallelweg tussen Meppel en Staphorst in de sloot terechtgekomen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de man niet meer aanwezig, maar werd een eind verder aangetroffen, lopende richting zijn woning. Hij had teveel drank op en moest mee naar het bureau. Daar blies hij bijna 1.8 promille. Gezien dit promillage is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt, waarbij meegenomen wordt dat de man al eerder veroordeeld is voor het rijden onder invloed.

Alcomobilist aangehouden
ASSEN Op de Europaweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 22- jarige bestuurder uit Steendam aangehouden voor het rijden onder invloed. Daarvoor kreeg hij een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man reed over de Europaweg-Zuid en trok met zijn rijgedrag de aandacht van de politie. Bij controle bleek hij nogal gedronken te hebben en de blaastest gaf een promillage aan van 1.35.

Diefstal van twee nieuwe fietsen
MEPPEL Zaterdagavond zijn er aan de Vledderstraat twee nagenoeg nieuwe fietsen gestolen. Een echtpaar uit Meppel was naar de Taptoo geweest en hadden eerder op de avond hun fietsen van nog geen week oud, tegen de muur van de Markthal geplaatst. Toen zijn na afloop naar huis wilden bleken de fietsen weg te zijn. De fietsen van 900,- per stuk waren nog niet verzekerd, omdat het echtpaar nog nadacht of de ze de fietsen nou wel of niet moesten verzekeren.

Fietsendief aangehouden
HOOGEVEEN Op de Hoofdstraat heeft de politie zaterdagnacht een 18-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden voor het stelen van een fiets. De eigenaar van de fiets, een 16-jarige inwoner van Noordscheschut, had even daarvoor gezien dat de verdachte op de Schoolstraat het slot van zijn fiets kapot trapte en er mee weg wilde. Toen hij de verdachte daarop aansprak kreeg hij een grote mond toe en beweerde de verdachte dat het zijn eigen fiets was. De verdachte is ingesloten en het onderzoek zal worden voortgezet.

Inbraak bij bedrijf
ODOORN Bij een inbraak in een bedrijf aan de Boswachter Meelkerlaan zijn groot aantal kratten bier en frisdrank gestolen. Zaterdagavond werd ontdekt dat er in de zaak was ingebroken. Het slot van een toegangsdeur bleek geforceerd te zijn. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen vrijdag- en zaterdagavond. Uit een eerste telling bleken er 12 kratten bier en frisdrank weg te zijn, alsmede enkele fusten bier en cilinders met koolzuur. De schade wordt geschat op ruim drie duizend euro.

Winkeldievegge aangehouden
KLAZIENAVEEN Zaterdagmiddag is een 47-jarige inwoonster van Erica aangehouden voor het stelen van parfum en make-up. Het winkelpersoneel van een winkel aan de Langestraat zag dat de vrouw met flesjes parfum en make-up goederen, ter waarde van bijna 300,- de winkel verliet. Zij werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw is ingesloten en uit het onderzoek bleek dat zijn al eerder hiervoor gepakt was. Zij zal i.v.m deze recidive worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Over auto lopende man aangehouden
HOOGEVEEN Op de Markt is in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Surveillerende politieagenten zagen de man over een personenauto lopen. De man werd meegenomen naar het bureau. Na controle van de auto bleek, gelukkig voor de eigenaar, dat er geen schade was ontstaan. De verdachte mocht hierop het bureau verlaten met een proces-verbaal voor baldadigheid.

Boomzaagmachine uitgebrand
EMMEN Aan de Odoornerweg, in het Valtherbos, is zaterdagmiddag een boomzaagmachine in vlammen opgegaan. De brandweer kwam nog wel ter plaatse maar kon niet veel meer doen dan nablussen. Door de brand was een slang van het hydraulische systeem gesprongen en ongeveer 200 liter olie in de grond terechtgekomen. Ruim 30 kubieke meter verontreinigde grond is direct afgegraven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en de schade aan de machine wordt geschat op meer dan 300.000,- euro.

Verdachten voor belediging aangehouden
EMMEN Surveillerende politieagenten hebben op de Hoofdstraat, in de nacht van zaterdag op zondag, twee jongens van 18 en 20 jaar uit Emmen aangehouden. De agenten zagen hoe één van de jongens tegen een fiets trapte en toen hij daarop werd aan gesproken, gaf hij een grote mond. Dit ontaarde erin dat hij begon te schelden van Kankerlijers, Klootzakken en meer van dergelijke scheldwoorden. Toen de jongen werd aangehouden, begon zijn vriend zich er ook mee te bemoeien en deed wat schelden betreft niet onder voor zijn maat. Ook hij werd aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette. Beide jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten.

NIEUWEROORD Bij controle van een woning aan de Splitting, met betrekking tot overlast, gedroeg één van de bezoekers zich dermate vervelend, dat hem gevorderd werd weg te gaan. Toen hij uiteindelijk dat deed, begon hij tegen de politieagenten te schelden. De man, een 26-jarige inwoner van Nieuweroord, is aangehouden en ingesloten. Toen de politie wegging, vond een 18-jarige inwoner van Nieuweroord het nodig om nog even de middelvinger omhoog te steken. Ook hij werd aangehouden en ingesloten.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.
Dirk Neef, tel. 06-51 55 79 50 zal de voorlichting vanaf maandagmorgen

08.00 uur overnemen.