Rijn & Venen, 13.00 uur

Utrecht 19-09-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Motordief aangehouden
WOERDEN Bij het zien van de politie liet een 19-jarige inwoner van Woerden een motor los en ging er vandoor. Weglopen viel echter niet mee, omdat de jongeman behoorlijk dronken was. Hij is aangehouden en de eigenaar haalde zijn motor op. Het slot bleek kapot.

Vernielers aangehouden

WILNIS Na een melding dat drie jongens zondagmorgen kort na middernacht over de Herenweg reden en de spiegels van geparkeerde autos kapot trapten hield de politie het drietal op de Bozenhoven aan. Een 14-jarige Mijdrechter gaf aan dat de andere twee niets hadden gedaan. Er zouden zon vijf spiegels vernield zijn. Na verhoor konden de twee kompanen van de 14-jarige, een 14- en een 15-jarige plaatsgenoot, het politiebureau verlaten. De 14-jarige blijft tot afronding van het onderzoek op het politiebureau.

Veel te veel gedronken

RIJN & VENEN De politie hield zondagmorgen twee automobilisten aan die veel te veel hadden gedronken. Zij bliezen maar liefst 980 en 1.060 ug/l waar 220 ug/l de wettelijke limiet is.

Kort voor 01.00 uur controleerde de politie op de Floraweg in Maarssen een 46-jarige automobilist uit die plaats na een aanrijding. De man wilde linksaf de wijk Bloemstede in rijden, maar nam de bocht niet helemaal goed. Hij botste tegen een verkeerslicht. De man blies 980 ug/l en moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Een 49-jarige inwoner van Loenen aan de Vecht parkeerde zijn auto zondagmorgen rond 02.25 uur aan de Hunthum tegen een andere auto. Deze man blies 1.060 ug/l en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Toen hij het politiebureau verliet, plaste hij tegen het bureau en kreeg daarvoor een boete van 50 euro.