Utrecht stad 13.00 uur

Utrecht 19-09-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Beroving

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tussen 04.15 en 04.45 uur op de Vondellaan een vrouw beroofd van haar tas.

De vrouw, een 26-jarige Utrechtse, werd van haar fiets getrokken en kwam ten val, waarna zij haar bewustzijn verloor. Nadat ze weer bij kennis kwam, bleek dat haar tas en haar horloge waren weggenomen. Ze werd door een tot nu toe onbekend gebleven jongen lopend naar huis gebracht. Graag wil de politie in contact komen met deze jongen en met buurtbewoners die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

Eventuele getuigen van deze beroving worden dan ook verzocht contact op te nemen met het Straatroofteam van de Politie Regio Utrecht, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Fiets terug bij eigenaresse

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag werden op de Oudegracht twee mannen aangehouden die een fiets in het water hadden gegooid.

Via Cameratoezicht kwam de melding om 03.35 uur bij de meldkamer van de politie dat twee personen op de Bakkersbrug een fiets in het water hadden gegooid. Ter plaatse troffen agenten twee mannen aan.. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze kregen een proces-verbaal voor een milieudelict.

Omstreeks zes uur kregen agenten van de meldkamer te horen dat er op de Bakkersbrug een vrouw op zoek was naar haar fiets. De fiets werd uit het water gehaald. De vrouw kon haar geluk niet op.

Diefstal

UTRECHT Zaterdagavond om 17.15 uur werd een jongen aangehouden die ervan wordt verdacht een tas te hebben gestolen.

De politie kreeg de melding dat er een aantal jongens een tas zouden hebben leeggehaald op een schoolplein gelegen aan de Nijenrodelaan.

Ter plaatse troffen agenten aan de hand van het opgegeven signalement een verdachte aan op het grasveld bij de Marnixlaan en de Kloosterlaan. De jongen, een 14-jarige Utrechter, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zijn ouders werden in kennis gesteld.

Vermoedelijk brandstichting

UTRECHT Zaterdagochtend omstreeks 09.45 uur was er brand in een pand bij een recreatiegelegenheid op de Arienslaan.

Toen agenten ter plaatse kwamen, had de brandweer de brand al onder controle. De politie vermoedt brandstichting en stelde een buurtonderzoek in. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Elf aanhoudingen na optreden

UTRECHT Het optreden van een rapgroep, zaterdagavond tussen 20.00 en 20.30 uur op de kruising Kloosterlaan/Marnixlaan, eindigde behoorlijk anders dan verwacht. Er ontstond een vecht- en steekpartij waarbij ten minste drie gewonden vielen. De politie kreeg een melding dat schoten waren gehoord, rukte massaal uit en hield elf mensen aan.

Voor zover nu bekend werden er tegen het eind van het optreden dingen naar het podium gegooid. De band reageerde door iets te roepen waardoor een deel van het publiek furieus reageerde. Er werden vervolgens vele takken en stenen naar de band gegooid. De bandleden gingen vervolgens het gevecht met het publiek aan. Daarbij werd een 19-jarige Utrechter gestoken. Zijn wond is in het ziekenhuis gehecht. Een 33-jarige inwoner van Oss kreeg een glas in zijn oog en werd met de ambulance naar het Diakonessenhuis gebracht. Verder raakte een 25-jarige Amsterdammer gewond aan zijn wang toen hij een voorwerp zijn gezicht raakte. Een dertienjarige Utrechter verklaarde vlak achter het podium een vuurwapen tegen zijn hoofd te hebben gekregen. Hij wist er echter vandoor te gaan. Twee politiehonden hielpen met zoeken naar het vuurwapen, maar er werd geen vuurwapen en er werden ook geen hulzen aangetroffen.

De politie hield tien bandleden aan, Amsterdammers van 20-25 jaar. Zij worden gehoord.

Rond 0.20 uur zondagmorgen hield de politie op het verkeersplein Paardenveld een 17-jarige inwoner van Utrecht en bekende van de politie aan, die inbrak in een auto die bij de band hoorde. De jongen probeerde er vandoor te gaan maar de agenten waren sneller. De jongen werd na een achtervolging aangehouden. Hij wordt tevens verdacht van betrokkenheid bij het gooien van stenen naar de band.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen, of zij die meer informatie hebben, op zich te melden bij de recherche van district Utrecht noord op tel. 0900 8844 (lokaal tarief).