Politie Flevoland

Oproep getuige

Zeewolde 19-09-2004 - De politie is op zoek naar een man die getuige was van een dollemansrit op een bromfiets. De man kon nog net op tijd een kindje wegtrekken.

Een surveillerende motoragent zag twee jongens op een brommer over de Horsterweg scheuren. Ze brachten hierbij opzettelijk het verkeer in gevaar. De jongens kwamen vervolgens op het Kerkplein ten val. Een van de jongens raapte de brommer op en ging er vandoor richting Torenstraat. Een man moest een kindje aan de kant trekken om een aanrijding te voorkomen.

Op de Zandplaat koos hij eieren voor zijn geld en stopte. De jongen, een 16-jarige Zeewoldenaar, werd aangehouden. Korte tijd later is de bijrijder, een 15-jarige jongen uit Harderwijk aangehouden.

De politie onderzoekt de zaak. Om de zaak goed te kunnen afronden is de politie op zoek naar getuigen van deze dollemansrit. Ze is vooral geĂŻnteresseerd in de verklaring van de man die het kindje wegtrok. Kunt u de politie helpen? Breng dan een bezoek aan het politiebureau aan de Strandweg of bel: 0900 - 8844 (lokaal tarief).