1e persbericht van zondag 19 september 2004

Eindhoven 19-09-2004 - Berichten uit de regio

Nuenen: Onder invloed

Op de Collse Hoefdijk is zaterdagmiddag om 16.30 uur een 36-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man reed tegen het verkeer in en bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 2,20 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding verdachte van fietsendiefstal

Een politiesurveillance zag zaterdagmiddag omstreeks 17.45 uur, op de Dr. Schaepmanlaan een man fietsen met een afgesloten fiets op zijn schouder. Bij controle bleek dat de man geen afdoende verklaring over de herkomst van de fietsen had. Toen de politiemensen hem aan wilde houden verzette hij zich hevig en bedreigde de agenten met een ketting hierna zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de 41-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden. Hierbij ontstond een flinke worsteling waarbij de verdachte een van de agenten in zijn arm beet. De man is voor onderzoek ingesloten. Bij zijn fouillering bleek dat hij in het bezit was van een ketting, een zakmes en een mes met een lemmet van 12,5 cm. De fietsen en de wapens zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Bakel: Aanhouding na bedreiging

Een 36-jarige inwoner van Bakel is zaterdagavond om 18.00 uur op het Nuijeneind aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn ex vriendin met de dood te hebben bedreigd. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: Aanhouding na belediging

Zaterdagavond om 19.35 uur is op de Stationsstraat een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man maakte ruzie met een andere man over een bromfiets. Toen de politie wilde bemiddelen richtte de woede van de verdachte zich op de politiemensen en beledigde hij hen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van autoinbraak aangehouden

Op de Heerbaan is zondagmorgen om 00.48 uur een 52-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man ingebroken had in twee, op de Moggendries geparkeerd staande autos. Naar aanleiding van het signalement, wat door de getuigen van de man werd gegeven, kon hij kort hierop worden aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten

Valkenswaard: Aanhouding na belediging en bedreiging

Zondagmorgen om 01.30 uur is op de Dommelseweg een 53-jarige inwoner van Leende aangehouden. De man was het niet eens met het feit dat de politie het rijbewijs van een automobilist had ingenomen wegens gevaarlijk rijgedrag. Hij beledigde en bedreigde de politiemensen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na vernieling en vechtpartij

Op het Stationsplein is zondagmorgen om 02.10 uur een 19-jarige Eindhovenaar onder verzet aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een horecagelegenheid te hebben vernield. Nadat de verdachte was aangehouden ontstond er een vechtpartij waarbij meerdere personen betrokken waren. Achtereenvolgens zijn aangehouden; twee Eindhovenaren van 23 en 46 jaar, een 37-jarige man uit Vught en een 20-jarige vrouw uit Best. De laatste verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan mishandeling van een politieagente door haar aan het haar te trekken en in het gezicht te schoppen. Alle verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eersel: Aanhouding na mishandeling

Een 49-jarige inwoner van Eersel is zondagmorgen om 02.55 uur op de Paulus Gielmansstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn 63-jarige vriendin te hebben mishandeld. Hierbij liep de vrouw verwondingen op aan het gezicht. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Geldrop/ Mierlo: Alcoholcontrole

Zaterdagavond van 21.00 uur tot 02.00 uur is er door de vrijwillige politie van de Regio Brabant Zuid Oost een alcoholcontrole gehouden op de Eindhovenseweg in Geldrop en de Geldropseweg in Mierlo. In het totaal zijn er 735 bestuurders gecontroleerd. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed. Een bestuurder had een alcoholpromillage van 1,60 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Een bromfietsbestuurder kreeg een proces-verbaal voor het volgen van de rijbaan i.p.v. het verplichte fietspad.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging

Op het Stationsplein is zondagmorgen om 03.15 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een 25-jarige beveiligingsbeambte van een horecagelegenheid, met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. In een plantenbak in de buurt van de aanhouding werd het mes aangetroffen. Dit is voor onderzoek inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na poging vernieling

Zondagmorgen om 03.45 uur is op de Sint Annagildelaan een 17-jarige jongeman aangehouden. Politiemensen zagen dat de verdachte, met nog een andere jongeman, enkele tegels uit de straat haalde en daarbij een zwaaiende beweging maakte om de tegel door de ruit van een abri aldaar te gooien. Op het laatste moment bedachten zich en liepen weg. Na een korte achtervolging kon een van hen worden aangehouden.Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten.