Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Naam Harrie Holslag 053-4555588

Inbraak

Inbraak in bedrijfspand, motor weggenomen

Enschede

Op vrijdag 17 september omstreeks 21.45 uur werd een inbraak gemeld in een bedrijfspand aan de Lonnerkerbrugstraat te Enschede. De voordeur werd vernield en uit het pand werd een motor, merk Harley, voorzien van het kenteken MP-06-IJS weggenomen. De motor is eigendom van een 41 jarige Enschedeer. De inbraak moet veel lawaai veroorzaakt hebben en vermoedelijk is bij het vernielen van de deur gebruik gemaakt van een personenauto.(04-116257)

Bedreiging

Horecamedewerker wordt bedreigd met de dood

Hengelo

Vrijdag 17 september omstreeks 22.25 uur kwam er een melding binnen, dat een man een horecamedewerker met de dood zou bedreigen. De man, een 25 jarige Oldenzaler was in verband met vervelend gedrag uit een horecagelegenheid gezet aan de Marktsteeg. Toen hij voor de deur stond bedreigde hij een 25 jarige medewerker dood te schieten. De man is aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De auto van de man is nog doorzocht maar er werd geen wapen aangetroffen. (04-116249)

Brand

Auto in brand gestoken

Almelo

Op zaterdag 18 september omstreeks 00.20 uur werd een autobrand gemeld aan de Frans Halsstraat te Almelo. Een Volkswagen Golf, die voor de woning stond, was door onbekenden in brand gestoken. Getuigen hebben drie personen weg zien rennen bij het voertuig. Een onderzoek in de omgeving heeft niets opgeleverd. De brandweer bluste de brand en de auto werd voor technisch onderzoek weggesleept. De auto is eigendom van een 27 jarige Almeloer. (04-116288)

Aanrijding

Aanrijding met letsel

De Lutte

Een 18 jarige Lossenaar reed als bestuurder van een bromfiets over het fietspad van de Oldenzaalsestraat te De Lutte, in de richting van Oldenzaal. Hij kwam hierbij frontaal in aanrijding met een 13 jarige bestuurder van een fiets, die mogelijk niet voldoende rechts heeft gereden. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. De aanrijding vond plaats op vrijdag 17 september omstreeks 15.00 uur. (04-116066)

Verkeersongeval

Man raakt persoon uit publiek

Wierden

Zaterdag 18 september omstreeks 15.35 uur raakte een 36 jarige bestuurder (Ier) van een rallyauto de macht over zijn voertuig kwijt in een bocht in de Kippershoekweg te Wierden. Hij raakte met zijn voertuig een 37 jarige man uit Wezep, die als toeschouwer achter de linten stond en het voertuig op zich af zag komen. Hij heeft nog geprobeerd weg te komen, maar dat is hem niet gelukt. Hij is met diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (04-116459)

Verkeersongeval

Bestuurder motor raakt gewond bij aanrijding

Almelo

Op zaterdag 18 september 2004, omstreeks 20.50 uur verleende een 54 jarige bestuurder van een personenauto geen voorrang aan een 21 jarige bestuurder van een motor. De bestuurder van de auto wilde vanaf de Nieuwstraat te Almelo linksaf de Schoolstraat oprijden. De motorrijder kwam hem tegemoet. Hij remde nog af maar kon een aanrijding niet voorkomen. De motorrijder werd met een verwonding aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was niet in het bezit van een motorrijbewijs. (04-116552)

Eenzijdig ongeval

Bromfietsbestuurder valt van bromfiets

Almelo

Op zondag19 september 2004, omstreeks 01.40 uur reed een 40 jarige Almeloer als bestuurder van een bromfiets over de Bornerbroeksestraat te Almelo, komende uit de richting van de Burgemeester Raveslootsingel. Zonder enige aanleiding gleed de bromfietser onderuit. Bij de val verloor hij zijn helm en kwam met zijn hoofd op het wegdek. Hij was niet aanspreekbaar en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo (04-116642)

Diefstal bestelauto

Bedrijfsauto van oprit gestolen

Overdinkel

Een 36 jarige inwoner uit Losser zag op zaterdag 18 september, omstreeks 09.00 uur dat een rode Peugeot type 30,5 voorzien van het kenteken BV-64-KH van de oprit was gestolen van een bedrijf aan de Hoofdstraat in Overdinkel. Waarde van de auto is niet bekend. Ook werden geen braaksporen aangetroffen. (04-116382).

Snelkraak

Verdachte aangehouden

Hengelo

Zondag 19 september omstreeks 03.50 uur zagen surveillerende agenten een man zich verdacht ophouden bij een winkelingang aan de Beethovenlaan te Hengelo. De agenten stelden een nader onderzoek in, maar de man was er al tussenuit gegaan. Een ruit van de winkel was vernield en de man is kennelijk gestoord in zijn werk. Even later komt er een melding binnen van een kraak bij een winkel aan de Mozartlaan in Hengelo. Met een tegel was de ruit van een winkel ingegooid en vervolgens zijn er goederen uit de winkel weggenomen. De verdachte raakte hierbij gewond. Een getuige gaf een signalement van de verdachte. Kort hierop wordt de verdachte gezien en na een korte achtervolging wordt hij aangehouden. Hij was gewond aan zijn hoofd. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd en vervolgens ingesloten. Een ander onderzoek volgt. (04-116667)

Winkeldiefstal

Verdachte dreigt met mes

Hengelo

Een medewerker van een winkel aan de Het Plein in Hengelo deed zaterdag 18 september omstreeks 15.35 uur aangifte van diefstal van een camera. Een man van ca 35 jaar oud wilde met deze camera de winkel verlaten, zonder deze te betalen. Hij werd hierop aangesproken door personeel, waarna hij dreigde met een mes. De verdachte zag vervolgens kans te ontkomen. (04-116491)

Man in bezit vuurwapen

Verdachte heeft gaspistool onder zitting auto

Hengelo

Zondag 19 september omstreeks 01.30 uur controleerden surveillerende agenten een 33 jarige Hengeloer in zijn auto aan de Beukweg in Hengelo. De man was erg zenuwachtig en in zijn auto werd onder de zitting een gaspistool aangetroffen. In de auto lagen diversen goederen, zoals een klok en beeldjes. De man is aangehouden en een nader onderzoek volgt. Ook zal de herkomst van de goederen onderzocht worden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Het pistool alsmede de munitie is inbeslaggenomen. (04-116631)

Baldadige jongen maken amok

Bij aanhouding agent gewond aan gelaat

Almelo

Een agent in burger hoorde op zaterdag 18 september rond middernacht een grote groep jongeren, die zeer luidruchtig waren. Zij liepen over de Grotestraat in de richting van de Koornmarkt te Almelo. De jongeren, ongeveer 20 personen. Trapten tegen straatmeubilair en sloegen hard tegen winkelruiten. Ook werd gesleept met onderdelen van marktkramen, die vervolgens op de grond werden gegooid. De agent gaf de situatie door en in afwachting van assistentie hield hij de groep in de gaten. De gehele groep gedroeg zich zeer baldadig. De assistentie arriveerde en de agent wilde vervolgens de man aanhouden die de marktkraam vernielde. Hij legitimeerde zich als agent en greep de verdachte bij zijn jas. Vervolgens keerde de groep zich tegen hem en ontrok de verdachte aan zijn aanhouding. Deze man wist te ontkomen. De agent kreeg hierbij verschillende slagen op zijn lichaam. Eén van de jongeren stond voor de agent en sloeg hem met zijn vuist vol in het gezicht. De agent raakte hierdoor gewond in zijn gezicht en kwam ten val. De jongeren renden weg in de richting van het Centrumplein. Samen met de ter plaatse gekomen agenten werd de groep achtervolgd. Bij de achtervolging werd de agent van achteren in zijn nek geslagen, waardoor hij weer ten val kwam. De jongeren wisten in eerste instantie te ontkomen. Even later werden vijf van hen aangehouden in de omgeving van het station. De verdachten, twee uit Nijverdal van resp. 20 en 19 en drie verdachten uit Rijssen van resp. 24, 25 en 20 zijn ingesloten. Een nader onderzoek volgt. De agent is voor behandeling naar de huisarts geweest. (04-116609)

Winkeldiefstal

Verdachte door personeel aangehouden

Enschede

Vrijdag 17 september, omstreeks 115.30 uur betrapte een 43 jarige medewerker van een kledingzaak aan de De Heurne te Enschede een man op het wegnemen van kleding. De verdachte nam kleding weg vanaf een rek dat bij de ingang stond. De medewerker achtervolgde de man samen met een collega van een andere winkel. De verdachte, een 22 jarige Enschedeer werd door hen op het Molenplein aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (04-116077)

Oplichting

Verdachte beweegt mensen tot afgifte geld

Enschede

Een 43 jarige Enschedeer kwam op vrijdag 17 september omstreeks 20.20 uur bij bewoners van de Hennepstraat in Enschede aan de deur met een heel zielig verhaal over een tante die op sterven zou liggen. Hij wist de bewoners zover te krijgen dat zij geld aan hem gaven. Zij vertrouwden dit toch niet en belden de politie. De man is aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt terzake oplichting. (040116198)

Rijden onder invloed

Diverse bestuurder vallen door de mand bij controles

Wierden

Bij de controle van een 41 jarige Wierdenaar op de Korianderhof te Wierden op vrijdag 17 september omstreeks 22.00 uur bleek van alcoholgebruik. Hij blies een promillage van 0,8. Hij krijgt een transactie aangeboden. Ook werd hij bekeurd voor het feit dat twee kinderen achterin de auto zaten zonder gebruik van de autogordel(04-116232)

Vroomshoop

Een 32 jarige bestuurder van een bromfiets uit Vroomshoop werd op zaterdag 18 september omstreeks 00.45 uur gecontroleerd op de Zwolsekanaal te Vroomshoop.Hij blies 2,2 promille. De man krijgt een proces verbaal (04-116285)

Albergen

In Albergen werd op zaterdag 18 september om 01.00 uur een 31 jarige Albergenaar gecontroleerd als bestuurder van een personenauto. Hij bleek ook onder invloed en blies een promillage van 1,7. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kan een proces verbaal tegemoet zien. (04-116289)

Oldenzaal

Een beginnend bestuurder, een 18 jarige Oldenzaler, mocht zaterdag 18 september omstreeks 01.25 uur meteen zijn rijbewijs weer inleveren bij een alcoholcontrole op Het Nardusboer te Oldenzaal. Hij blies een promillage van 1,3. tegen hem wordt pv opgemaakt. (04-116292)

Enschede

Een 33 jarige Enscheeder liep tegen de lamp bij een controle op de Molenstraat in Enschede op zaterdag 18 september omstreeks 01.40 uur. Hij blies een promillage van 2 en kon buiten het proeces verbaal zijn rijbewijs meteen inleveren. Hij viel mede op door het niet voeren van verlichting. (04-116294)

Haaksbergen

Een 37 jarige inwoner uit Haaksbergen probeerde zich aan een controle te ontrekken op de Spoorstraat te Haaksbergen op zaterdag 18 september omstreeks 03.00 uur. Hij verstopte zich achter een pand maar werd alsnog gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1,7. De man reed in zijn auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (04-116311)

Hengelo

Zaterdag 18september omstreeks 04.00 uur werd een 30 jarige Hegeloer controleerd op de Emmaweg te Hengelo. Hij blies 1,4 promille en kan dus ook zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt pv opgemaakt. (04-116318)

Diefstal

Aanhouding drie personen die zich vermoedelijk bezig hielden met benzinediefstal

Vroomshoop

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf trof op zondag 19 september omstreeks 04.00 uur een verdachte auto aan op de Bevert in Vroomshoop. De auto, een witte bedrijfsauto stond daar onafgesloten met de sleutels in het contact. Achterin werd een 23 jarige Poolse vrouw aangetroffen. Ook stonden er enkele jerrycans in de auto gevuld met benzine en een stuk slang. De vrouw werd aangehouden. Ook lag er in de auto een traangasbusje, dat in beslag werd genomen. Even later werden ook twee Poolse mannen aangehouden. Eén van de mannen, een 33 jarige Pool riep bij het overbrengen van de bedrijfsauto dat het zijn auto was. De man liep op de Beatrixlaan. Ook deze man werd voor nader onderzoek aangehouden evenals een 32 jarige vriend van de man. In de auto werden gereedschappen gevonden die gebruikt worden bij auto-inbraken. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.(04-116335)

Vernieling aan auto

Verdachten door oplettende eigenaar aangehouden

Hengelo

Vrijdag 17 september omstreeks 22.20 uur hoorde een bewoner van de Deldenerstraat te Hengelo dat er vernielingen aan auto's werden gepleegd. De man zag dat een jongen, die deel uitmaakte van een groep jongeren op de fiets, een spiegel van zijn geparkeerde auto aftrapte. Hij zette onmiddellijk de achtervolging in en wist de groep tegen te houden. De verdachte, een 14 jarige jongen uit Bentelo werden door de ter plaatse gekomen politie aangehouden. Ook een ander 214 jarige jiongen uit Bentelo had zich schuldig gemaakt aan het trappen tegen spiegels. Ook hij werd aangehouden. Langs de Deldenerstraat stonden meerdere auto's waarvan de spiegels omgeklapt waren.(04-116255)

---- --