Fortis Bank
Fortis opnieuw in Duurzaamheidsindexen van Dow Jones

Fortis maakt opnieuw onderdeel uit van de Dow Jones Sustainability World Index (DJSWI) en de Dow Jones Sustainability Stoxx Index (DJSSI). Fortis werd in 2003 voor het eerst opgenomen in deze index. Jaarlijks wordt er een evaluatie gemaakt van het economische, milieugebonden en sociale optreden van bedrijven. Dit onderzoek gebeurt op basis van meer dan 50 algemene en industriegebonden criteria. Slechts 10 % van de besten per sector kunnen worden opgenomen.

'Dit bevestigt onze inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Wij zullen zeker doorgaan op de ingeslagen weg en zijn voornemens in 2005 ons eerste afzonderlijk duurzaamheidsverslag uit te brengen', aldus Fortis CEO Anton van Rossum.

De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) zijn, naast de FTSE4Good Index (waarin Fortis ook is opgenomen), de bekendste indices die inhaken op de toenemende belangstelling voor duurzaam beleggen. De opname in de indices beïnvloedt de beleggingsbeslissingen van onder meer 45 asset managers die een licentie hebben om de DJSI-familie als onderliggende benchmark voor hun duurzame portfolio's te gebruiken. Momenteel hebben deze licentiehouders EUR 2,2 miljard onder beheer.

De nieuwe indexen zijn voor het eerst van kracht vanaf opening van de markten op 20 september 2004. De Dow Jones World Index omvat 300 bedrijven uit 24 landen die in hun industrie leidend zijn op het vlak van corporate sustainability. De Europese schaal, de Dow Jones Stoxx Sustainability Index, omvat 167 bedrijven uit 13 landen.

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:
+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 38
Utrecht:
+31 (0)30 226 32 20

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 24,4 miljard (31/08/2004) en circa 53.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com