Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 19 september 2004

* PREVENTIEVE ALCOHOLCONTROLE SUCCESVOL
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam - Centrum heeft zaterdagavond, in samenwerking met 3VO, een preventieve alcoholcontrole gehouden. Het doel van de actie was om de bewustwording bij mensen ten aanzien van alcohol in het verkeer te vergroten.
Medewerkers van 3VO en politiemensen wezen de verkeersdeelnemers op de gevaren van alcohol in het verkeer. Als BOB (bewust onbeschonken bestuurder) kreeg men van 3VO een folder en een sleutelhanger uitgereikt.
De preventieve actie startte bij het Kruisplein en verplaatste zich vervolgens naar het Eendrachtsplein. Tot elf uur hebben 45 mensen een blaastest afgelegd, 35 van heen hadden niets gedronken. De overige tien hadden alcohol gebruikt en zouden hun auto laten staan.
De mensen die werden aangesproken in het kader van deze preventieve alcoholactie waren zeer positief en vonden het een goede zaak, die voor herhaling vatbaar is.

* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - De politie van het district Oost heeft vrijdagavond en
-nacht alcoholcontroles gehouden op de Hoofdweg, Prins Alexanderlaan en Jaques Duthilweg.
In totaal werden er 719 blaastesten afgenomen, waarvan er 7 alcohol hadden gebruikt en een proces-verbaal kregen. Van één automobilist werd het rijbewijs ingevorderd in verband met recidive.

Uitgave zaterdag 18 september 2004

* 'HARCTEAM ROTTERDAM' ONDERSCHEPT 470 KILO COCAïNE

ROTTERDAM - Het 'Harcteam Rotterdam', een samenwerkingsverband van FIOD (Financiële Inlichtingen en Opsporingsdienst), ECD (Economische Controle Dienst), DOUANE en ZEEHAVENPOLITIE, heeft voorkomen dat een grote partij harddrugs op de Nederlandse markt terecht is gekomen.
Het 'Harcteam' heeft 470 kilo cocaïne in beslag genomen. Bij een loods in het Waalhavengebied werden vijf verdachten aangehouden. De cocaïne zat verstopt tussen een lading blikken met visproducten afkomstig uit Venezuela en bestemd voor de Kongo. De lading, die al enige maanden geleden in Rotterdam arriveerde, is kennelijk door de verdachten 'koud gezet' op een terminal in het Waalhavengebied en vervolgens pas op 15 september opgehaald. De verdachten, in de leeftijd van 40 tot 55 jaar, hadden de bedoeling om de verdovende middelen uit de container te verwijderen voordat deze verder getransporteerd zou worden naar Kongo. De vijf verdachten, afkomstig uit Rotterdam en directe omgeving, zijn op vrijdag 17 september voor de Rechter Commissaris geleid en in bewaring gesteld. De cocaïne met een straatwaarde van zo'n 21 miljoen Euro is inmiddels vernietigd.
* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord - Ridderster hebben vrijdagavond een bromfietscontrole gehouden op de Maashaven.
In totaal zijn er 56 bromfietsen gecontroleerd en 32 bekeuringen uitgeschreven voor o.a.: te hard rijden, geen bromfietscertificaat en rijden zonder helm. Twee bestuurders werden aangehouden, één omdat er een gestolen identiteitskaart in de buddyseat van z'n tweewieler zat en de ander omdat hij onder invloed was van alcohol.

* ACTIES PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - De politie van het district Centrum heeft vrijdagmiddag op verschillende locaties kortdurende en gerichte acties preventief fouilleren gehouden. Dit gebeurde op de Westersingel, Kruisplein, West-Kruiskade, Adrianaplein, 1e Middellandstraat en Henegouwerlaan.
In totaal werden 196 mensen gefouilleerd en 22 auto's gecontroleerd. Er zijn drie messen en gebruikershoeveelheden softdrugs in beslag genomen.