Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, zondag 19 september

Alkmaar 19-09-2004 - 15.00 uur

Overval op slijterij
Alkmaar, zaterdag 18 september 2004.
Omstreeks 18.05 uur, rond sluitingstijd, is een slijter aan de Paardenmarkt overvallen door een onbekend gebleven man die dreigde met een slagershakmes. De bedrijfsleider van de slijterij was aan het opruimen de man binnen kwam. Hij werd bedreigd met een slagerhakmes en de dader deed een greep uit de kassa. Hij maakte een paar honderd euro buiten en rende daarna de winkel uit in de richting van de Museumstraat. De winkelier bleef geschrokken maar ongedeerd achter. De verdachte is een licht getint man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud. Hij heeft een gespierd postuur en zag er verzorgd uit. Hij heeft donker haar en droeg een dun snorretje. Hij heeft een moedervlek op zijn linkerwang. De man droeg een donker jack met op de achterkant witte letters. Onder het jack droeg hij een blauwe fleecetrui. Het lemmet van het mes was ongeveer 25 centimeter lang en 15 cm hoog. Ondanks een zoektocht in het centrum werd de verdachte door de politie niet meer in de omgeving aangetroffen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Alkmaar via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole met politiemotoren
Heerhugowaard, zaterdag 18 september 2004.
Twee agenten hebben surveillerend op een opvallende en een onopvallende motorfiets in de middag en avond diverse bekeuringen uitgeschreven op de Middenweg maar ook op de Westerweg te Alkmaar en de Schagerweg te Zuid-Scharwoude. Ondermeer 8 bromfietsers kregen een prent van 55 euro wegens het rijden zonder helm en 5 automobilisten werden aangehouden wegens te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid was 149 km/u waar 100 was toegestaan.
Drankrijders
Zuid-Scharwoude, zondag 19 september 2004.
Omstreeks 01.00 uur werd op de Geestweg een 40-jarige automobilist uit Nieuwe Vennep gecontroleerd op drankgebruik. De man blies aan het bureau 490 ug/ (tot 220 toegestaan) en krijgt een proces-verbaal. Hetzelfde overkwam korte tijd later een 26-jarige Poolse automobilist op de Huiswaarderweg. Hij slingerde zoveel dat hij bijna tegen de vangrail opreed. Aan het bureau bleek dat hij niet in staat was om te blazen en er werd derhalve bloed van hem afgenomen (uitslag over 14 dagen). Op voorhand werd zijn rijbewijs ingenomen.