Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, zondag 19 september

Den Helder 19-09-2004 - 15.10 uur

Diefstallen uit autos
Waarland, zondag 19 september 2004.
De recherche in Schagen is bezig met een onderzoek naar diefstallen uit autos in de omgeving van de Tulpstraat, de Bloemstraat en Rozenstraat. Zeker 7 autos waren in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 september doelwit van inbrekers. De autos werden opengebroken of er werd een ruit vernield. Uit de voertuigen werden autoradios weggenomen. Een koud gezette zak vol autoradios is door een plantsoenarbeider in de omgeving gevonden en overgedragen aan de politie. De meeste apparaten konden terug worden bezorgd bij de eigenaren.

Er zijn verschillende manieren waarop U kunt voorkomen dat er waardevolle spullen uit uw auto worden gestolen. De belangrijkste staan hier op een rijtje:

* Haal altijd de radio uit de slede en neem deze mee. Of neem het frontje mee, als deze verwijderd kan worden.
* Verstop de apparatuur niet in de auto. Het inbrekersgilde kent ondertussen alle verstopplaatsjes in de auto.
* Vergroot de kans op opsporing door een code in uw spullen te graveren. De code is meestal uw postcode met huisnummer.
* Laat minder kostbare spullen niet zichtbaar in de auto achter.
* Laat zien dat U niets waardevols in de auto heeft liggen. Zet het dashboardkastje open.

* Heeft U een stationcar, dek dan de laadruimte niet af.
* Gebruik een afzonderlijk afsluitbare tankdop om diefstal van benzine te voorkomen.

* Zet de auto wanneer mogelijk op een bewaakte parkeerplaats.
* Parkeer de auto op goed verlichte plaatsen. Het gilde werkt het liefst in het donker.

* Sluit de auto volledig af, ongeacht waar U parkeert, dus ook op uw eigen oprit.

* Meer tips vindt u op deze website onder het kopje preventie (bovenaan de homepage).

Auto-inbreker vervoert gestolen waar in rolemmer Den Helder, zaterdag 18 september 2004.
Een oplettende agent kwam op weg naar huis, na zijn nachtdienst, twee bekende verslaafden tegen op de Hoogstraat. Ze duwden een grijze rolemmer voort en de agent vond dat verdacht. Eén van hen, een 29-jarige man uit Den Helder kon worden aangehouden. In de rolemmer bleek een gestolen autoradio te zitten. Die was, zo bleek na onderzoek in de omgeving, weggenomen uit een opengebroken auto in de Hoogstraat. De verdachte is in verzekering gesteld. De tweede man zal nog worden aangehouden.

Aanhouding op heterdaad na diefstal camera
Schagen, zaterdag 18 september 2004.
Omstreeks 22.30 uur werd een brandweerman die lag te slapen achterin een dienstvoertuig wakker van de klap van het voorportier. De auto stond geparkeerd op de Nieuwstraat en het voorportier was niet afgesloten. Toen de man zijn auto uitging en een getuige aanklampte, vertelde deze dat hij had gezien dat een jongeman in het voertuig had gezeten. Bij controle bleek hij een digitale fotocamera te hebben meegenomen. Nadat de benadeelde zelf op onderzoek was uitgegaan bleek de verdachte in een discotheek op de Loet te zitten. Met hulp van portiers en de getuige werd hij uit het publiek gehaald en overgedragen aan de politie. Het ging om een 18-jarige jongen uit Den Helder. Hij had de camera nog in zijn bezit. Deze kon worden teruggegeven aan de eigenaar. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na belediging
Den Helder, zondag 19 september 2004.
Omstreeks 01.00 uur werd op de Konignstraat een 17-jarige jongen uit Den Helder aangehouden nadat hij dronken agenten had beledigd. Hij schold één van hen ten overstaan van het publiek uit voor klootzak. In het bureau Den Helder werd hij tijdelijk opgesloten in een ophoudkamer. In die kamer beschadigde hij een deur door erin te krassen. Tegen de jongeman wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens belediging en vernieling.Hij kan tevens een rekening tegemoet zien.

Aanhouding van een lastige klant
Wieringerwaard, zondag 19 september 2004.
Omstreeks 01.00 uur liepen de emoties hoog op bij een ongevalletje op de Trambaan. Een 48-jarige man uit Wieringerwaard was na een taxirit dronken uitgestapt op de plaats van bestemming. Hij liep daarna midden over de rijbaan. Dit werd te laat opgemerkt door de taxichauffeur die hem bij het achteruitrijden aantikte. De man kwam ten val op het wegdek en bleef op de grond liggen waarna er een ambulance werd gewaarschuwd. Een 23-jarige zoon van het slachtoffer bemoeide zich ermee en ging geëmotioneerd de taxichauffeur te lijf. Zijn vader kon ter plaatse worden behandeld en mocht daarna naar huis. Zijn zoon bleef zich irritant gedragen en werd door de politie aangehouden wegens mishandeling en mogelijk beschadiging van de taxi. Hij werd in de loop van de nacht heengezonden met een proces-verbaal op zak.