Politie Zuid-Holland-Zuid

19/9 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

19-09-2004 - Persberichten district II

POLITIE HOUDT FIETSENDIEF AAN
ARKEL Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 17 september op het fietspad aan het Merwedekanaal een 15-jarige jongen uit Heukelum aangehouden. Hij zou kort daarvoor bij het NS-station in Arkel een fiets hebben gestolen. Getuigen voorzagen de agenten van een signalement waarna hij snel, zonder fiets, werd gevonden. Het rijwiel werd in de buurt van het station aangetroffen waar de verdachte hem gedumpt had. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld.

VANDAAL AANGEHOUDEN
LEERDAM Een 16-jarige jongen uit Leerdam is op 17 september op het Recht van Ter Leede aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij de spiegel van een politieauto vernielde. De auto stond daar geparkeerd, doordat de politie toezicht hield op het skatefeest wat daar gehouden werd. De jongen wilde in het bijzijn van omstanders zogenaamd stoer doen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
LEERDAM In samenwerking met de Politie Gelderland-Zuid is op 18 september een 48-jarige man uit Heukelum aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een paar uur eerder, in de late avond van 17 september, een 15-jarige jongen uit Heukelum te hebben geslagen. Dit gebeurde op de Tiendweg in Leerdam. Diverse mensen waren getuige van de mishandeling, waarbij de jongen een gezwollen wang en wenkbrauw, een kneuzing op zijn en arm en kapotte bril opliep. Hij was behoorlijk overstuur. Waarom de man de jongen sloeg is niet bekend. Agenten van de Politie Gelderland-Zuid haalden de man in zijn woonplaats op en brachten hem over naar Gorinchem, waar hij is aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.

MAN GEWOND
OUD-ALBLAS Een 53-jarige man uit Papendrecht is op 17 september gewond geraakt aan zijn hoofd toen hij in zijn invalidenwagen botste tegen de auto van een 40-jarige man uit Bleskensgraaf. Dit gebeurde op de provincialeweg N214 ter hoogte van de Peilkade. De 53-jarige stak kennelijk de N214 over zonder de auto van de 40-jarige te zien. Deze kon slachtoffer niet meer ontwijken. De 53-jarige liep een hoofdwond op, maar was wel aanspreekbaar. Omstanders verleenden eerste hulp. Een ambulance bracht de man naar het ziekenhuis. De 40-jarige had niet gedronken. De 53-jarige kon, door zijn verwondingen geen blaastest afleggen.

BRANDJE
GROOT-AMMERS In een woning aan de Sluis heeft op 18 september een brandje gewoed. Buren hoorden een ontploffing en waarschuwden de brandweer. Ter plaatse gekomen constateerde zij dat de brand bij een verwarmingsketel is ontstaan. Deze raakte beschadigd en het hele huis stond vol rook. Er vielen geen gewonden.

HERSENSCHUDDING
GIESSENBURG Een 17-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam heeft op 18 september een hersenschudding opgelopen toen hij op de Bovenkerkseweg tegen een stilstaande bestelbus aanreed. De jongen kwam met zijn hoofd tegen de voorruit die daarbij vernield werd. Het is niet bekend of de jongen alcohol heeft gebruikt of dat hij een helm droeg. De bromfiets raakte total loss. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij een nacht moest blijven.

FIETSSTER BOTST TEGEN VERKEERSBORD
PAPENDRECHT Een 78-jarige fietsster uit Papendrecht heeft een hoofdwond opgelopen toen zij op 18 september op de Pontonniersweg tegen een verkeersbord aanreed. Vermoedelijk keek ze net om toen ze het bord naderde. Een ambulance heeft haar voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

RELATIONEEL GEWELD
LEERDAM De politie heeft op 19 september een 33-jarige man uit Leerdam aangehouden. Hij zou een dag eerder zijn echtgenote hebben mishandeld door haar een aantal klappen op haar hoofd te geven. De twee hadden al langer relationele problemen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

ALCOHOL
GORINCHEM - Een 22-jarige automobilist uit Gorinchem is op 19 september op de Jhr mr A.F.D.S. Lohmanstraat aangehouden waar hij met hoge snelheid reed. Hij bleek veel te veel op te hebben en kreeg een rijverbod van zeven uren. Zijn rijbewijs is ingevorderd. GORINCHEM - Een 19-jarige automobilist uit Werkendam is op 19 september op de dr van Stratenweg aangehouden. Hij bleek veel te veel op te hebben en kreeg een rijverbod van vier uren. OUD-ALBLAS - Een 29-jarige automobilist uit Alblasserdam is op 19 september op de Heiweg staandegehouden. Hij bleek veel te veel op te hebben en kreeg een rijverbod van zes uren.

VIER MANNEN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT - Vier mannen van 22, 21, 20 en 18 jaar, allen uit Rotterdam zijn op 19 september op de Leeghwaterstraat aangehouden. Een getuige waarschuwde de politie dat de vier mogelijk ongezonde belangstelling zouden hebben voor geparkeerde autos. Agenten hielden de auto waarin de vier reden daarop staande. In de auto werd een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen, alsmede een vlindermes, inbrekers-gereedschappen, een vuurwapen, een honkbalknuppel, drie autoradios , auto-onderdelen, een rijbewijs, een bankpas, een blikken trommel met kleingeld en een wapenstok. Bij de 18-jarige werd een ook gebruikershoeveelheid op cocaïne lijkende stof aangetroffen. De vier zijn allen ingesloten, verhoord en in verzekering gesteld. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de spullen.

BROMFIETSER GEWOND
OUD-ALBLAS Door onbekende oorzaak is op 18 september een 20-jarige bromfietsster uit Papendrecht op de Veerweg gevallen. De vrouw liep diverse schrammen en een hoofdwond op en moest per ambulance naar het ziekenhuis. Waarschijnlijke vielen de verwondingen mee.

WARENHUIS GERAMD
GORINCHEM De winkelpui van een warenhuis aan de Krijtstraat is in de vroege ochtend van 19 september geramd door een personenauto. Getuigen hoorde een klap en zagen uit de etalage een persoon komen die er vandoor ging. De ruiten van de etalage en het interieur raakten vernield. Er is nog niets bekend van de eventuele buit. De Technische Recherche doet
onderzoek.

SLANG GEVONDEN
GORINCHEM Bewoners van een huis aan de Lingsedijk hebben op 18 september een slang gevonden. Ze zetten snel een emmer op het dier en waarschuwden politie en dierenambulance. Het kleine gevlekte dier bleek een Rode Rattenslang of Maisslang te zijn, die normaal in Midden- en oost Amerika thuishoort. Het beest was niet giftig. Personeel van de dierenambulance heeft de slang gevangen en voor onderdak gezorgd. Het is niet bekend wie de eigenaar van het dier is.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR COLLECTANTEN
REGIO De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt burgers tegen zogenaamde collectanten die onder valse voorwendselen bij mensen in huis komen om vervolgens te stelen. In Zwijndrecht werd een 77-jarige vrouw in haar woning aan het Bouquet op 17 september slachtoffer toen twee jongemannen zich aan de deur als collectant voordeden en vroegen of ze even naar binnen mochten. Ze wisten een portemonnee mee te nemen. Op 14 september lukte het twee mannen om op een soortgelijke manier bij een 78-jarige vrouw een portemonnee weg te nemen. Zij woonde op de Plantageweg in Zwijndrecht. Het is niet uitgesloten dat bij meerdere personen is geprobeerd om te collecteren en/of binnen te komen. De Politie Zuid-Holland-Zuid raadt mensen dringend aan zeer terughoudend te zijn met het binnenlaten van onbekenden aan de deur. Vraag bij twijfel aan collectanten altijd om een legitimatie en een vergunning. Worden deze niet getoond, geef dan niets en laat niemand binnen. Wie slachtoffer is geweest van dergelijke praktijken, wordt dringend aangeraden contact op te nemen met de politie voor het doen van aangifte. De politie onderzoekt de zaken.