Politie Zuid-Holland-Zuid

19/9 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

19-09-2004 - Persberichten district I

ALCOHOL
ZWIJNDRECHT Een 38-jarige fietser uit Dordrecht is op 17 september op de Karel Doormanweg aangehouden. Hij had teveel gedronken om te mogen fietsen. De man kreeg een rijverbod van vier uren. ZWIJNDRECHT Een 33-jarige snorfietser uit Zwijndrecht is op 17 september op de Munnikensteeg aangehouden. Hij had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van twee uren.
ZWIJNDRECHT Een 65-jarige automobilist uit Zwijndrecht is op 1 september op de autosnelweg A16 staandegehouden. Hij had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van een uur.
DORDRECHT Een 29-jarige automobilist uit Aalburg is op 1 september op de autosnelweg A16 staandegehouden. Hij had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van drie uren.
DORDRECHT Alcoholcontroles op de Vrieseweg, Noordendijk en Achterhakkers op 18 en 19 september leverden het volgende op: een 26-jarige automobilist uit Dordrecht kreeg een rijverbod van vier uren, een 18-jarige fietser uit Dordrecht kreeg een rijverbod van vijf uren, een 47-jarige automobilist uit Rotterdam kreeg een rijverbod van een uur, een 18-jarige fietser uit Dordrecht kreeg een rijverbod van een uur, een 24-jarige vrouw uit Rotterdam kreeg een rijverbod van drie uren, een 50-jarige man uit Rozenburg kreeg een rijverbod van drie uren, een 19-jarige man uit Barendrecht kreeg een rijverbod van een uur, een 23-jarige fietser uit Dordrecht kreeg een rijverbod van vijf uren, een 18-jarige automobilist uit Dordrecht kreeg een rijverbod van een uur, een 32-jarige automobilist uit Dordrecht kreeg een rijverbod van een uur, een 18-jarige automobilist uit Dordrecht kreeg een rijverbod van een uur, een 52-jarige automobilist uit Dordrecht kreeg een rijverbod van twee uren, een 44-jarige automobilist uit Dordrecht kreeg een rijverbod van een uur.

MEIDEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT - De politie heeft op 17 september twee meiden van 17 en 13 jaar uit respectievelijk Zwijndrecht en Dordrecht aangehouden. Winkelpersoneel betrapt hen bij het stelen van een aantal ringen in een warenhuis aan het Bagijnhof. Bij de 17-jarige werd een illegaal busje drijfgas aangetroffen dat in beslag is genomen. De twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

VIJF AANHOUDINGEN NA SLUITINGSTIJD DISCO
ZWIJNDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben in de vroege ochtend van 18 september vijf mannen aangehouden. Na sluitingstijd van een discotheek aan de Molenvliet stonden zon 150 mensen op straat waarvan sommigen ruzie zochten en elkaar uitdaagden. Nadat agenten de groep maanden zich te verwijderen bleven 50 lastige jongeren over. Eén van deze jongeren meldde agenten dat zijn jas gestolen was en wees een verdachte aan, die direct vluchtte. Deze 18-jarige man uit Zwijndrecht kon na een achtervolging in de buurt worden aangehouden. Hij reed als passagier mee op een fiets. De fietser, een 16-jarige jongen uit Dordrecht, bemoeilijkte en verhinderde (vergeefs) de aanhouding en werd eveneens aangehouden. Daarbij raakte de fiets en de politieauto beschadigd. De overgebleven groep jongeren bij de disco werd ondertussen steeds onrustiger waarna de politie besloot de Molenvliet met een chargeschoon te vegen. Eén van de jongeren, een 19-jarige Dordtenaar, weigerde enige medewerking en was dermate agressief dat hij met een diensthond onder controle gebracht moest worden. De agenten werden bij deze aanhouding gehinderd door een 19-jarige Dordtenaar die na minimaal vijf waarschuwingen, eveneens werd aangehouden. Ook een 18-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Hij gedroeg zich voortdurend agressief en trok zich niets van waarschuwingen en vorderingen aan. Ook bij zijn aanhouding moest de politiehond te pas komen. Alle verdachten zijn ingesloten. Na de aanhoudingen werd het snel rustiger.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op 18 september twee mannen van 22 en 19 jaar, beiden uit Dordrecht, aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van twee fietsen uit een woning aan de Aardappelmarkt. De bewoner is met een aantal andere mensen zelf gaan zoeken en trof de drie jongens aan op het Scheffersplein die in het bezit waren van de gestolen fietsen. De fietsen werden teruggenomen. Ter plaatse gekomen agenten hielden twee van de drie mannen aan. De derde had niets met de diefstal te maken. De twee zijn ingesloten.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT- Op vrijdagochtend 17 september 2004 omstreeks 16.00 uur, raakte op de Groenedijk een personenauto in brand. De brandweer bluste de brand. Over de oorzaak is niets bekend.

DIEF AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op 18 september op de Burg. Pijl Hogeweglaan een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij was daar de koppelingen waarmee verkeersborden aan palen bevestigd zijn, aan het losmaken. Met de opbrengst van de aluminium koppelingen wilde hij zijn alcoholverslaving bekostigen. Hij is verhoor in vrijheid gesteld.

FRITUURPAN
DORDRECHT Een frituurpan die vlam vatte, heeft een keuken aan de Van Kinsbergenstraat zwart geblakerd. Kennelijk waren de bewoners de pan die op het vuur stond vergeten, toen ze een dutje gingen doen. De brandweer is ter plaatse gekomen, maar hoefde niet meer na te blussen.

LASTIGE KLANTEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Drie lastige bezoekers van een horecagelegenheid aan de Voorstraat zijn op 18 september aldaar aangehouden. Een vierde man zocht ruzie en beledigde de horeca-ondernemer, nadat deze hen gevorderd had zijn zaak te verlaten. Ter plaatse gekomen agenten wilden de ondernemer en deze klant om opheldering vragen. Dat werd praktisch onmogelijk gemaakt door de drie anderen. Na diverse waarschuwingen zich niet met het werk van de politie te bemoeien, werden de drie klanten aangehouden. Dat ging gepaard met enig duw- en trekwerk, omdat ook hierbij de nodige tegenwerking werd verleend. Vermoedelijk hadden de drie gedronken. Het gaat om een 21-jarige vrouw, een 23-jarige man en een 26-jarige vrouw, allen uit Dordrecht.

NIEUWE AUTO IN PUIN
ZWIJNDRECHT Een 33-jarige eigenaar van een paar maanden oude Porsche heeft niet lang van zijn eigendom kunnen genieten. Door nog onbekende oorzaak reed de man uit Rhoon op de Klarinetsingel tegen twee betonnen blokken. Een ervan raakte een auto die daardoor beschadigd werd. De man raakte niet gewond. Onderzocht wordt of de man te hard reed. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

FIETSSTER GEWOND
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 57-jarige vrouw uit Alblasserdam is op 19 september gewond geraakt toen zijn op de Havenkade met haar fiets tegen de achterkant van de fiets van haar echtgenoot reed en ten val kwam. Een ambulance is ter plaatse gekomen om haar naar het ziekenhuis te vervoeren. Ze raakte gewond aan haar been en heup, die wellicht gebroken zijn.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR COLLECTANTEN
REGIO De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt burgers tegen zogenaamde collectanten die onder valse voorwendselen bij mensen in huis komen om vervolgens te stelen. In Zwijndrecht werd een 77-jarige vrouw in haar woning aan het Bouquet op 17 september slachtoffer toen twee jongemannen zich aan de deur als collectant voordeden en vroegen of ze even naar binnen mochten. Ze wisten een portemonnee mee te nemen. Op 14 september lukte het twee mannen om op een soortgelijke manier bij een 78-jarige vrouw een portemonnee weg te nemen. Zij woonde op de Plantageweg in Zwijndrecht. Het is niet uitgesloten dat bij meerdere personen is geprobeerd om te collecteren en/of binnen te komen. De Politie Zuid-Holland-Zuid raadt mensen dringend aan zeer terughoudend te zijn met het binnenlaten van onbekenden aan de deur. Vraag bij twijfel aan collectanten altijd om een legitimatie en een vergunning. Worden deze niet getoond, geef dan niets en laat niemand binnen. Wie slachtoffer is geweest van dergelijke praktijken, wordt dringend aangeraden contact op te nemen met de politie voor het doen van aangifte. De politie onderzoekt de zaken.