Digitale Gemeente Houten

Korfbal: Animo - Victum 14 - 11 (7 - 8)

zondag 19 september 2004 - Bron: Victum

Victum had tot nog toe geen echte wedstrijd hoeven spelen. De winst was in de voorgaande wedstrijden snel veiliggesteld en van wedstrijddruk was geen sprake geweest. Animo had een ongelukkige seizoensstart gekend. 2 verlieswedstrijden, terwijl gezien de versterkingen in de selectie Animo tot de kanshebbers voor de titel werd gerekend. In ieder geval zou Animo er op gebrand zijn om thuis het vertrouwen te herwinnen ten koste van Victum dat tot deze wedstrijd de eerste plaats bezette. Animo beschikte wel over veel lengte bij de heren en over enkele gehaaide en gevaarlijke dames.

De eerste helft ging de strijd gelijk op. Animo opende de score door een vrije bal van een dame, Arjan Donker kon voor Victum antwoorden met een doorloopbal. Erwin van Dinter deed hetzelfde voor 1-2. In het andere vak had de verdediging alle handen vol aan de aanval van Animo. Lengteoverwicht bij de heren en een bloedgevaarlijke dame betekende alle hens aan dek. Toch konden de dames van Animo veel kansen creëren in de korte ruimte rond te korf en daaruit scoren. Victum behield wel het initiatief tot 3-3, daarna konden de Animo dames het eerste gat slaan naar 5-3. Het was Martijn Boers die de stand gelijk kon trekken. Erwin van Dinter en Arjan Donker zorgden zelfs voor een stand van 6-8 op het scorebord. Een laatste strafworp aan de kant van Animo betekende een ruststand van 7-8.

Hoewel er met een voorsprong kon worden gerust ontbrak het Victum aan de koele overtuiging om de voorsprong in de 2e helft uit te bouwen. Waar voorheen Victum vrijuit kon spelen, legde Animo Victum een andere spelwijze op en de ploeg had hierdoor moeite om de doelpunten te vinden.
Animo nam ook na rust als eerste het initiatief voor 8-8, maar de 2e helft was toen al bijna 10 minuten oud. José de Weijer kreeg nog een strafworp mee, maar dit betekende wel de laatste voorsprong van 8-9 voor Victum.
Verder was het alleen Erwin die met het schot nog tweemaal het doel kon vinden, waarmee Victum op 11 kwam. Animo stond op dat moment al op 12. Vervolgens scoorde Animo nog tweemaal wat de eindstand op 14-11 bracht.

Victum laat dus punten liggen in Geldermalsen, waar de concurrenten geen misstappen maakten. De opdracht voor volgende week tegen Ermelo is dan ook duidelijk.