Ingezonden persbericht

Amsterdam toch een Autovrije Dag!

Amsterdam Anders/De Groenen heeft vandaag, Autovrije Dag, een deel van Amsterdam Autovrij gemaakt. Tussen 13.30 en 14.15 was het Mr. Visserplein ontoegankelijk voor auto s, doordat het drukke verkeersknooppunt bezet was door een vrolijke menigte van 200 autolozen.

Dit jaar is het voor het eerst sinds 1999 dat de gemeente Amsterdam geen autovrije dag heeft georganiseerd. De afgelopen vijf jaar is de autovrije dag zeer succesvol verlopen in Amsterdam. 170 Andere gemeenten in Nederland zijn deze zondag wel autovrij. Amsterdam Kon natuurlijk niet achterblijven. Hierom heeft Amsterdam Anders/De Groenen met circa 200 fietsers, bakfietsers, skaters en muzikanten een autovrij feest georganiseerd op het Mr. Visserplein in het centrum van Amsterdam. Clemens Mol, fractielid in Amsterdam Centrum voor Amsterdam Anders/De Groenen noemt de actie geslaagd: De autovrije dag laat zien dat er een alternatief is voor al het blik op straat. In dit geval drie kwartier lang muziek en dans op straat!

Ook op de Rozengracht werd een autovrij feest georganiseerd. Milieudefensie liet ter plekke alternatieven zien voor het ruimtegebruik van autoparkeerplaatsen. Milieudefensie en Amsterdam Anders/De Groenen zijn beide zeer tevreden over de sfeer en het verloop van de festiviteiten. Wel hopen zij dat volgend jaar de gemeente zelf weer wil opdraaien voor de organisatie van de Autovrije Dag

---

Noot voor de rerdactie,