2e persbericht van zondag 19 september 2004

Eindhoven 19-09-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Onder invloed

Zaterdagavond om 22.13 uur, is op de Aarle Rixtelseweg een 38-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man had slingerend over de weg gereden en bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.40 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 34-jarige inwoner van Maastricht is zondagmorgen om 01.43 uur, op het Stratumseind, aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een 33-jarige Eindhovenaar, zonder enige reden, met gebalde vuist in het gezicht geslagen te hebben. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Heeze: Inbraak in een woning

Tussen zaterdagavond 18.00 uur en 22.50 uur is er ingebroken in een woning aan de Dominee Kremerstraat . Men kwam binnen door openbreken van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is een geldbedrag van ongeveer 200 euro weggenomen.

Geldrop: Onder invloed

Op de Laan der vier Heemskinderen is zaterdagavond om 23.10 uur een 60-jarige automobilist uit Heeze aangehouden. De man reed slingerend over de weg en had gedronken. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,60 promille aan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nuenen: Inbraak in en bedrijf

In een bedrijf aan Collse Hoefdijk is zaterdagavond tussen 22.45 uur en 23.00 uur ingebroken. Men kwam binnen door over de omheining te klimmen en een ruit te vernielen. Uit het bedrijf is een geldkistje met een zeer gering bedrag weggenomen.

Gemert: Motorrijder zonder helm en onder invloed

Zaterdagavond om 23.55 uur is op het Frans Brugske een 41-jarige motorrijder aangehouden. Een politiesurveillance zag de man zonder helm op zijn motor rijden. Bij controle bleek dat hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 2.80 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 16 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhoudingen na vernieling auto

Twee 26-jarige Helmonders zijn zondagmorgen om 03.55 uur op de Steenweg aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor na een onenigheid met een 50-jarige inwoner van Helmond enkele deuken in zijn auto te hebben geschopt. De mannen zijn voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Eenzijdig ongeval

Een 23-jarige automobilist uit Valkenswaard is zondagmorgen om 02.25 uur op de Luikerweg aangehouden. De man had een eenzijdig ongeval veroorzaakt en bleek onder invloed te zijn. Hij was rijdende over de Luikerweg in de richting België tegen de vangrail aan de rechterzijde van de weg aangereden waarna hij met zijn voertuig aan de linkerzijde van de weg in een zandwal tot stilstand kwam. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,85 promille aan. De bestuurder kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 3 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Lierop: Onder invloed

Op de Laan ten Boomen is zondagmorgen om 00.15 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man reed slingerend over de weg en had moeite met het nemen van de bochten. Hij bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim
1,55 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Onder invloed

Zondagmorgen om 04.41 uur, is op de Leenderweg een 53-jarige automobilist uit Aachen (D) aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim
1,55 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.