Politie Zaanstreek-waterland


16:32 17-SEP-04
loc.: PURMEREND, METEORENWEG
Politie treft huiskwekerij aan
Tijdens de assistentie van een deurwaarder heeft de politie in een woonhuis aan de Meteorenweg een kleine hennepplantage aangetroffen. Een 41-jarige man die in de woning was bekende de kwekerij te hebben opgezet. De plantenresten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.

21:32 17-SEP-04
loc.: ZUIDOOSTBEEMSTER, NEKKERWEG
Aanrijding bestelbus met paard en ruiter
De politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van een ongeval op de Nekkerweg. Bij een aanrijding tussen een paard en een bestelbus raakten de begeleidster en het dier gewond. De 17-jarige amazone uit Purmerend leidde het paard lopend langs de kant van de weg. De haar tegemoet komende 26-jarige bestuurder uit Middenbeemster zag ze vermoedelijk over het hoofd en raakte paard en begeleidster.
Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam, een dierenarts constateerde bij het paard enkele afgebroken tanden en snijwonden.

12:00 18-SEP-04
loc.: HEEMSKERK, LAAN VAN BROEKPOLDER
Politie onderschept busje met gestolen bouwmateriaal
Na een melding van de politiemeldkamer van de regio Kennemerland heeft de Politie Zaanstreek-Waterland op de Nieuwe Gouw in Purmerend drie Volendammers (21,23 en 33 jaar) aangehouden op verdenking van het stelen van isolatiemateriaal van een bouwplaats in Beverwijk. In de bestelbus waarmee de verdachten reden werden meerdere pakken isolatiemateriaal aangetroffen.
De verdachten zijn gehoord over ieders aandeel in de diefstal. Het dossier en de spullen worden overgedragen aan de politie Kennemerland.

13:28 18-SEP-04
loc: WIJDEWORMER, JISPERDIJK
Motorrijder onderuit
Een 25-jarige motorrijder uit Wognum brak een sleutelbeen bij een val met zijn motorfiets. Vermoedelijk schatte hij een bocht in de Jisperdijk verkeerd in. De man is met de ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis te Purmerend.

17:41 18-SEP-04
loc.: PURMEREND, TRAMPLEIN

Drie jongens aangehouden na ingooien busruit

De politie heeft drie minderjarige jongens (9, 10 en 13 jaar) uit Purmerend aangehouden. De verdachten gooiden met steentjes naar een lijnbussen. Daarbij vernielden zij de zijruit van een van de bussen. De buschauffeur hield de knapen aan en liet de politie waarschuwen.
Tegen de knapen werd proces verbaal opgemaakt en de ouders in kennis gesteld.

23:05 18-SEP-04
loc.: KROMMENIE, FORTUINLAAN
Politie houdt drie verdachten schoolinbraak aan
De politie heeft drie jongens (15,16 en 19 jaar) uit krommenie aangehouden die een inbraak aan het plegen waren in een school voor voortgezet onderwijs aan de Fortuinlaan. De verdachten werden gestoord door de komst van de politie en wisten in eerste instantie de bosjes in te vluchten in de nabijheid van de school. Na een korte zoektocht met zes politiemensen gaf de eerste verdachte zich aan. De politiehond kwam eraan te pas om de andere verdachten te vinden. Na korte tijd kon een tweede verdachte uit het water gevist worden. Hij had zich in een rietkraag van een sloot verschanst. De derde werd korte tijd later in zijn huis aangehouden.
De jongens hadden het bij hun inbraak poging voorzien op computeronderdelen.

01:06 19-SEP-04
loc.: OOSTZAAN, A8
Auto slipt benzinepomp binnen
Een 24-jarige man uit Castricum raakte de macht over zijn voertuig kwijt toen hij van de Rijksweg A8 een benzinestation wilde binnenrijden. Vermoedelijk functioneerde de remmen niet waardoor de wagen slingerend een pompinrichting schampte en vlak voor de volgende dieselpomp tegen een paal tot stilstand kwam.
Politie en brandweer ontruimden uit voorzorg het terrein. Na een inspectie van de pompen kon het station weer worden vrijgegeven.
Een vrouwelijke passagier van de man moest met onbekend letsel worden overgebracht naar ziekenhuis de Heel in zaandam.

01:50 19-SEP-04
loc.: LANDSMEER, IJDOORNLAAN

Politie in actie tegen gevaarlijke verdachte bij tankstation

Agenten van de Politie Zaanstreek-Waterland moesten in actie komen tegen een 19-jarige Fransman die in het tankstation op de IJdoornlaan benzine op de grond had gespoten en deze dreigde aan te steken. De verdachte kon in een weiland naast de pomp worden overmeesterd. De oplettende pompbediende had direct alle pompen afgesloten toen hij de man de benzine zag rondspuiten.
Verschillende klanten waren daarvoor al lastig gevallen en tevens had de Fransoos een achterlicht van een auto stuk getrapt. De verdachte verkeerde zwaar onder invloed van drugs en is ingesloten.

05:10 19-SEP-04
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE

Verdachte mishandeling en vernieling aangehouden

De politie heeft op de Westzijde een 27-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van het vernielen van een etalageruit en het slaan van een 18-jarige man uit Zaandam. De verdachte was ernstig onder invloed van alcohol en gedroeg zich ook na de aanhouding agressief.
Het slachtoffer van de dronkeman had een stevige bloedlip.

05:55 19-SEP-04
loc.: ZAANDAM, DAM

Horeca handhaving zaandam

De politie moest zaterdagnacht verschillende keren optreden bij opstootjes in diverse horecagelegenheden. In alle gevallen kon de rust worden hersteld er werden geen aanhoudingen verricht.


Politie: Dam tot Damloop goed verlopen

De Politie Zaanstreek-Waterland verzorgde tijdens de Dam tot Damloop o.a. de handhaving van de openbare orde en de verkeersdoorstroming rond het parcours. Het geschatte aantal toeschouwers langs de route werd evenals vorig jaar geschat op honderdduizend. Het evenement verliep zoals gebruikelijk vlekkeloos. Helaas moesten acht lopers met kwetsuren naar het Boven het IJ ziekenhuis en ziekenhuis de Heel worden gebracht.


---- --