Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

19 september 2004

t Harde - Drankrijder eindigt in sloot
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.15 uur een 42 jarige man uit Elburg aangehouden nadat hij met zijn auto op de Stadsweg in de sloot belandde. De man verliet daarna te voet de plaats van het ongeval en de politie trof hem op de Klokbekerweg in Elburg. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 0,5 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.

Epe - Politie treedt op tegen rumoerige groep

De politie trof in de nacht van zaterdag op zondag op de Hoofdstraat in Epe en rumoerige groep jongelui in een portiek van een winkel. Er lag allerlei troep om hen heen en na opdracht van de politie werd de troep opgeruimd. Eén van hen, een 22 jarige Epenaar beledigde daarbij één van de politiemensen. Hij werd daarvoor aangehouden en onderweg naar het bureau vernielde hij trappend een wand van de politieauto. Hij bleek ruim alcohol te hebben gebruikt en werd voor nader onderzoek ingesloten. Kort na dit incident bleef de groep hinderlijk en rumoerig voor de omwonenden rondhangen. Zij werden omstreeks 04.30 uur gesommeerd te vertrekken. Eén van hen, een 16 jarige jongen uit Epe, bleek op straat nog bier te drinken. Hij werd daarvoor bekeurd.

Ermelo - viertal aangehouden na vernielingen

De politie in Ermelo heeft zondagnacht een groep van vier jongelui aangehouden nadat ze opstraat aan de Lange Haeg, de Valkenhof en de Korte Haeg ruiten van woningen hadden ingegooid. De groep bestond uit drie meisjes van 14, 17 en 22 jaar en een jongeman van 28 jaar, allen uit Ermelo Twee verdachten, de 14 en 22 jarige dames werden na verhoor in vrijheid gesteld. De beide andere verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten. Een vijfde verdachte kon zich aan de aanhouding onttrekken. Zijn naam is bekend en zal dezer dagen worden aangehouden.

Harderwijk - drankrijder betrapt

Tijdens een alcoholcontrole op de Strokelweg bleek een 32 jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Harderwijk alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 2,0 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - Harderwijker belaagt automobilist
De politie heeft zondagnacht rond 01.30 uur een 22 jarige man uit Harderwijk aangehouden wegens mishandeling van een nietsvermoedende automobilist. De man bevond zich nabij de kruising van de afrit van de A28 (vanuit Amersfoort), met de Oranjelaan in Harderwijk. Een 36 jarige automobilist die stond te wachten voor het rode verkeerslicht om linksaf richting Harderwijk-centrum te rijden, werd door de 22 jarige benaderd en beukte met zijn vuisten op de zijruit van de bestuurderszitplaats. Wat hij wilde werd niet duidelijk. Na groen licht reed de autobestuurder weg en toen hij moest stoppen voor het volgende verkeerslicht op de Oranjelaan kwam de 22 jarige achter hem aangerend. De man trok het portier van de auto open en sloeg direct op de bestuurder in. Ook twee andere vrouwelijke inzittenden werden door de slaande man geraakt toen ze de bestuurder wilden beschermen. De politie kon kort na het incident de Harderwijker aanhouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Harderwijk - Kitesurfer aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag nabij het Wolderwijd in Harderwijk een 28 jarige kitesurfer aangehouden nadat hij tegen een rubberbootje met twee 9 jarige kinderen uit Harderwijk was gevaren. Het bootje raakte daardoor lek. De surfer bekommerde zich niet om de kinderen en surfte gewoon door. De politie maakt een proces-verbaal op tegen de surfer.
Harderwijk - Man aangehouden tijdens horecatoezicht
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18 jarige man uit Harderwijk aangehouden nadat hij zich in de Vijhestraat bij een opstootje niet wilde verwijderen na een politiebevel. De man krijgt een proces-verbaal. In dezelfde nacht werden twee jongens van 15 en 16 jaar bekeurd voor baldadigheid omdat ze in de binnenstad tegen een schutting stonden te trappen. Er bleek geen schade te zijn ontstaan. Drie andere horecabezoekers werden bekeurd wegens wildplassen.

Hattemerbroek - man aangehouden na mishandeling

De politie heeft zaterdagavond een 18 jarige man uit Hattemerbroek aangehouden nadat hij een 65 jarige buurman had mishandeld met o.a een tuinhark. De 18 jarige was op zijn erf een vuur aan het stoken waarbij de 65 jarige last had van de veroorzaakte rook. Toen deze daarover zijn beklag deed gooide de 18 jarige eerst een spade over de afrastering richting zijn buurman, waardoor deze gewond raakte aan zijn arm. Vervolgens klom de verdachte over de afrastering en sloeg mishandelde met een tuinhark het slachtoffer, die daarbij ten val kwam. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie heeft de 18 jarige voor nader onderzoek ingesloten.

Noordeinde - gewond bij ongeval

Een 23 jarige man uit Noordeinde (GLD) is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zomerdijk in zijn woonplaats. Op de smalle weg kwam hij met zijn auto een 22 jarige man uit Huizen tegen. Beiden weken voldoende uit, maar in de berm verloor de 23 jarige de macht over het stuur van zijn auto en belandde in de sloot. Hij is met onbekend letsel, per ambulance vervoerd naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

Oene - motorrijder uit de bocht

Een 43 jarige motorrijder uit Meerkerk is zaterdagmiddag gewond geraakt, nadat hij met zijn tweewieler door onbekende oorzaak op de IJsseldijk, in de buurt van de Houtweg in Oene, onderuit ging. Hij brak zijn sleutelbeen.

---- --