Prins Hendrik veteranen winnen 2 nationale titels met Nederlandse records * zilver voor vrouwen 4 x 400m

Ingezonden persbericht

VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK
AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 19 september 2004

Twee records voor Prins Hendrik-ploegen bij NK Estafettes

Drie ploegen van Prins Hendrik hebben zaterdag 18 september medailles behaald bij de Nederlandse kampioenschappen Estafette. In Amstelveen wonnen de twee mannenploegen bij de Veteranen zelfs met Nederlandse records. De vrouwenploeg finishte als tweede op de 4 x 400 meter.

Bij de mannen veteranen werd er twee maal goud verdiend: de ploegen op de 4 x 100 meter en de 4 x 400 meter sleepten hun titels binnen met verbeteringen van de Nederlandse records voor clubteams. Op de kortste afstand kwamen Jeroen Bronwasser, Bert van Lith, Jack Cadée en Kees van Pelt tot een tijd van 47.54 seconden. Bronwasser, Van Pelt en Van Lith werden bij de 4 x 400 meter nog geassisteerd door Gerard Kitslaar toen ze het uit 1991 stammende record verbeterden tot 3 minuten en 37.90 seconden. Voor de meeste was het derde Nederlands record binnen 6 dagen: zondag de 12e werd de Nederlandse titel in de competitie binnengehaald met een grote verbetering van het record puntenaantal.

In Amstelveen kwam de vrouwenploeg met Loes Willemse, Fleur Ondersteijn, Esther Schrijvers en Anne van den Hurk tot 4 minuten en 24 honderdsten van een seconden waarmee ze het zilver opeisten.

EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (