Ingezonden persbericht

!!! VOOR DIRECTE VERSPREIDING !!!

BRONVERMELDING: Insight F1 Motorsport Report

MEIJER SLUIT EK-SEIZOEN MET TWEE PODIUMS GLANSRIJK AF!

Oschersleben, 18 september 2004 - In zijn negende Europese Formule Renault optreden van dit seizoen, heeft Paul Meijer vandaag op Oschersleben (Duitsland) tweemaal achter elkaar een tweede plaats weten te boeken. Door zijn naaste concurrent Colin Fleming op magistrale wijze in het begin van de eerste race te passeren, wist Meijer zich naar een uitstekende tweede stek te rijden. In laatste manche consolideerde Meijer zijn tweede positie vanaf de start en stond deze gedurende de 20 ronden tellende race niet meer af. Met de hierbij behorende 48 EK-punten klimt Meijer één plaatsje en eindigt op een zesde plaats in het kampioenschap met 174 punten. Met dit resultaat heeft de Bilthovenaar laten zien dat autosportminnend Nederland er een groot talent bij heeft.

Al jaren staat het Europees Formule Renault 2000 Kampioenschap bekend als het officiële voorportaal naar de grotere raceklassen, door haar races plaats te laten vinden tijdens alle LG Super Racing Weekends. In het Europees Formule Renault 2000 kampioenschap gaan de jonge coureurs de strijd met elkaar aan in gelijkwaardig materiaal (chassis, motoren, banden, brandstof). Om in een startveld vol internationale toptalenten als 'rookie' dan ook zo constant te presteren getuigt van absolute klasse!

Met een uitstekende tweede en derde positie in de kwalificatie, had Paul Meijer al een goede uitgangspositie voor beide races veroverd. Door tweemaal goed uit de startblokken te komen op dit smalle en bochtige circuit wist hij zijn positie goed te verdedigen en probeerde zelfs de nieuwe Europese kampioenschap Scott Speed te bedreigen. De coureur van Nikon Motorsport consolideert in beide wedstrijden zijn tweede positie op het 3,667 km lange circuit en staat deze positie tot aan de meet niet meer af.

Meijer: "Wow, dit is een hele opluchting voor me! Ondanks mijn enkele wisselvallige wedstrijden gedurende het Europees Kampioenschap ben ik superblij dat ik het seizoen met dit uitstekende resultaat heb weten af te sluiten. Ik heb in beide zware wedstrijden nog behoorlijk lopen pushen om de leider in de wedstrijd Scott Speed voorbij te steken maar dat bleek een niet te nemen hindernis. Ik ben erg tevreden met mijn podiumfinishes hier op Oschersleben, omdat mensen immers altijd je laatste resultaten zullen herinneren. Mijn zesde plaats in het kampioenschap en deze dubbele tweede stek hier tijdens de seizoensafsluiter komen daarom dan ook uitstekend van pas. Door deze wapenfeiten hoop ik voor volgend seizoen weer een trede hoger te komen in de internationale autosport!"

UITSLAG EUROPEES FORMULE RENAULT 2000 RACE 01 OSCHERSLEBEN:

1. Scott Speed 18 ronden 00:25:31.682

2. PAUL MEIJER + 6.058

3. Colin Fleming + 8.948

UITSLAG EUROPEES FORMULE RENAULT 2000 RACE 02 OSCHERSLEBEN:

1. Scott Speed 18 ronden 00:25:31.682

2. PAUL MEIJER + 6.058

3. Pekka Saarinen + 8.948

EINDUITSLAG 2004 Eurocup Formule Renault 2000:

01. Scott Speed (USA), Motopark Oschersleben, 370 punten

02. Simon Pagenaud (FRA), Graff Racing, 242 punten

03. Colin Fleming (USA), Jenzer Motorsport, 218 punten

04. Reinhard Kofler (OOS), JD Motorsport, 198 punten

05. Pascal Kochem (DUI), Jenzer Motorsport, 194 punten

06. PAUL MEIJER, NIKON MOTORSPORT, 174 punten

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Paul Meijers' officiële website: www.paulmeijer.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

© 2003 - 2004 All Rights Reserved - www.paulmeijer.com