Politie Zeeland


O-9167-2004 Aanrijding in Goes

Op de kruising Albert Joachimikade / Houtkade in Goes vond zaterdag om 12.07 uur een aanrijding plaats.
Een 47-jarige automobilist uit de gemeente Goes reed over de Houtkade en verleende op de kruising geen voorrang aan twee van rechts komende fietsers die op de kruisende weg over de fietsoversteekplaats reden. De twee fietsers, een 60-jarige vrouw en een 65-jarige man, beiden uit Goes, kwamen ten val en raakten gewond aan enkel en been. Een passerende arts verleen-
de ter plaatse eerste hulp, zodat de opgeroepen ambulance niet ter plaatse hoefde te komen. Een van de fietsen raakte beschadigd, de andere fiets en de auto liepen geen schade op.


O-9168-2004 Rijden onder invloed

In de Ingridstraat in Scharendijke kreeg een 51-jarige automobilist uit Schwalmtal (D) zondag om 00.50 uur een rijverbod van 6 uur omdat hij meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Op de Hogezoom in Renesse raakte zaterdag om 02.00 uur een 22-jarige automobilist uit Tielt zijn rijbewijs kwijt.
Hij had ongeveer 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.


O-9169-2004 Racefietser onderuit

Op het Admiraalsplein in Goes kwam zaterdag om 13.14 uur een 61-jarige fietser uit Goes ten val.
Een onbekend gebleven automobilist reed over de Piet Heinstraat, komende uit de richting van het station. Hij verleende op de kruising met het Admiraalsplein geen voorrang aan de van rechts komende fietser, die op de rotonde reed. De fietser die voor de auto moest uitwijken en vermoedelijk niet werd geraakt, ging onderuit en raakte gewond aan zijn mond en neus. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. De politie verzoekt de automobilist, die niet is gestopt, zich te melden.


O-9170-2004 Diefstal uit woning

Zaterdag tussen 20.30 en 22.00 uur werden uit een woning in de Haringvliestraat in Lewedorp een fototoestel en een portemonnee met persoonlijke papieren en enkele euro's gestolen.
De waarde van het fototoestel is onbekend.


O-9171-2004 Navigatiesysteem uit auto gestolen

Zondag tussen 13.00 en 13.45 uur werd op de Laone in Renesse een personenauto opengebroken.
Er werd een navigatiesysteem met een waarde van enkele duizenden euro's gestolen.