Sebastiaan Bleekemolen kampioen in Clio Cup

Zandvoort, 19 september 2004. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) heeft zoals verwacht de titelstrijd in de ID&T Clio Renault Sport Cup voortijdig in zijn voordeel beslist. Tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort won Sebastiaan de eerste van de twee races en stelde daarmee de titel veilig. Team Bleekemolen heeft daarmee in vier jaar tijd drie titels in de ID&T Clio Renault Sport Cup gewonnen. Jeroen Bleekemolen zegevierde in 2001, Sebastiaan in 2002 en 2004.

De eerste van de twee races van de ID&T Clio Renault Sport Cup was een wedstrijd over drie kwartier, inclusief verplichte pitstop. De race verliep uitstekend voor Sebastiaan Bleekemolen. De klassementsaanvoerder begon de race als vierde, nam bij de start de derde plaats in en kwam als winnaar over de finish. "In het begin van de race heb ik geen risico's genomen, ik wilde mijn kampioenschap niet in de waagschaal stellen", aldus Sebastiaan. "Ik maakte een vroege pitstop, waarna ik er goed voor ben gaan zitten. Nadat iedereen zijn pitstop had gemaakt, lag ik op kop. Onze pitstoptactiek werkte dus uitstekend." Frans Verschuur, Sebastiaans enige overgebleven rivaal in de strijd om de titel, werd als vierde geklasseerd. De strijd om het kampioenschap was daarmee in het voordeel van Bleekemolen beslist. Michael Bleekemolen eindigde als elfde.

Sebastiaan Bleekemolen begon de tweede race van de dag vanaf de derde startplek. Drie ronden na de start spinde de vlak voor hem liggende Paul van Splunteren. "Ik probeerde hem te ontwijken, maar daarbij spinde ik ook op de gladde baan", aldus de kersverse kampioen. Van Splunteren verklaarde later dat er olie uit zijn versnellingsbak lekte, op dit oliespoor gingen de beide coureurs achterstevoren. Sebastiaan klom in het vervolg van de race op van de negentiende naar de twaalfde plaats. Michael Bleekemolen kwam als vijfde over de finish. "Dat is geen verrassend resultaat", vond de vader van Sebastiaan, die dit seizoen al drie keer eerder vijfde werd.
Dillon Koster, uitkomend voor Team Bleekemolen, behaalde een mooie tweede plaats.

Uitslag race 1:

1. Sebastiaan Bleekemolen, 23 ronden in 46:30.932;
2. Bernhard ten Brinke, op 3.788;
3. John de Vos, op 5.725. 11, Michael Bleekemolen, op 27.761.

Uitslag race 2:
1. Frans Verschuur, 12 ronden in 30:32.478; 2. Dillon Koster, op 1.216; 3. John de Vos, op 1.536; 5. Michael Bleekemolen, op 4.943; 12. Sebastiaan Bleekemolen, op 7.882.
Stand na tien races:
1. Sebastiaan Bleekemolen 177 (KAMPIOEN); 2.Frans Verschuur 148; 3. John de Vos 109; 7. Michael Bleekemolen 97.