Ingezonden persbericht

PODIUM BRENGT CHRIS VAN DER DRIFT DICHTER BIJ 'ROOKIE CUP 2004'-TITEL VOOR DIRECTE VERSPREIDING

Formule BMW ADAC Kampioenschap
9e ronde: Auto Motodrom Brno (17-19 september 2004)

Brno - Met een schitterende tweede plaats tijdens de tweede Formule BMW ADAC race op Brno dit weekend, heeft Chris van der Drift een mooie uitgangspositie verworven om tijdens de seizoensfinale op Hockenheim de felbegeerde Rookie Cup 2004 te winnen. Ook in de eerste manche op het 5.403 kilometer lange circuit, liet Van der Drift met een zwaarbevochten zesde plaats zien uit het juiste racehout te zijn gesneden. Beide races werden gewonnen door Sebastian Vettel, die dit weekend niet alleen tot kampioen van het seizoen 2004 gekroond werd, maar zich nu ook de meest succesvolle Formule BMW ADAC rijder ooit mag noemen!

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de Formule BMW ADAC een vergelijkbare tegenhanger van het populaire Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap. Doordat alle races worden verreden in het voorprogramma van de Formule 1 en de Deutsche Tourenwagen Masters, is de klasse automatisch voorzien van een brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes. Een ideale mogelijkheid dus voor bedrijven of merken om zich te tonen op een breed internationaal niveau. Voor vragen of informatie over de verschillende mogelijkheden omtrent PUBLIC RELATIONS en/of SPONSORING kunt u zich wenden tot Tony van der Drift (+31 6 463 472 84 / tony@vandymotorsport.com).

Op het bochtige heuvelachtige circuit dat gelegen is in het zuidoosten van Tsjechië, kwalificeerde Van der Drift zich op zaterdagochtend in eerste instantie met wisselend resultaat. Met een negende startplaats voor de eerste race op zaterdagmiddag en een tweede plek op de grid voor de race op zondag, liet 'Kiwi' zien zich steeds meer in zijn element te voelen naarmate het weekend vorderde.

Zoals al zo vaak dit seizoen zorgde een raketstart in de openingsrace ervoor dat de twaalfvoudig(!) go-kart kampioen al binnen enkele meters opschoof naar de zesde positie. Hoewel 'Vandy' in het vervolg van de 10 ronden tellende race een fraai gevecht leverde met de Oostenrijker Christopher Wasserman, bleef een zesde positie toch zijn deel in deze spectaculaire eerste race.

Met een plek op de eerste startrij op zondagochtend, hoefde Van der Drift enkel de kersverse kampioen Sebastian Vettel voor zich dulden. Hoewel Van der Drift bij de start uiteraard probeerde de jonge Duitser in te halen, bleek Vettel toch een maatje te groot voor de 'Nederlandse' Nieuw-Zeelander. Sebastien Buemi naderde Van der Drift in de laatste ronden nog wel ras, maar diens tweede plaats kwam na een krappe twintig minuten racen niet meer in het geding.

Chris van der Drift: "Dit podium en de bijbehorende punten komen absoluut als geroepen. Hoewel ik natuurlijk hoopte de tweede race winnend af te sluiten, ben ik toch erg tevreden over mijn optreden dit weekend. Met de voorsprong die ik nu heb opgebouwd, kan ik over twee weken vol vertrouwen als leider in de Rookie Cup 2004 afreizen naar Hockenheim. In het voorjaar stond ik daar ook tweemaal op het podium, dus het vooruitzicht is in ieder geval goed!"

UITSLAG RACE 01:
01. Sebastian Vettel (GER), ADAC Berlin-Brandenburg, 21:05.934
02. Atila Abreu (BRA), ADAC Mittelrhein, + 06.762s
03. Sebastien Buemi (SUI), Lars Kaufmann Motorsport, + 09.558s
06. CHRIS VAN DER DRIFT (NL/NZL), TEAM ROSBERG, + 13.097s

UITSLAG RACE 02:
01. Sebastian Vettel (GER), ADAC Berlin-Brandenburg, 20:59.926
02. CHRIS VAN DER DRIFT (NL/NZL), TEAM ROSBERG, + 13.562s
03. Sebastien Buemi (SUI), Lars Kaufmann Motorsport, + 13.905s

NIEUWS met FOTO is afkomstig van/verkrijgbaar bij INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+31 6 520 566 37 / roelof@insightf1.com)

© 2004 All Rights Reserved - www.vandymotorsport.com