Persbericht SEAT Cupra Cup - Trophy of the Dunes

Sheila Verschuur geeft heren raceles

Zandvoort, 19 september 2004. Sheila Verschuur heeft keihard toegeslagen tijdens de elfde en twaalfde race van de SEAT Cupra Cup. De jongedame won met haar teamgenoot Michel Schaap de twee-uursrace, een prestatie die ze zelfstandig herhaalde tijdens de sprintrace. De heren hadden het nakijken. Met nog twee races te gaan is de strijd om de nationale titel nog helemaal open. Tot de grote kanshebbers behoort..Sheila Verschuur.

In de eerste, twee uur durende race zat het venijn in de staart. Halverwege de wedstrijd had Sheila Verschuur een voorsprong van meer dan tien seconden opgebouwd op Marc Koster, die de tweede plaats innam. Toen Michel Schaap het stuur van Sheila overnam, leek er voor hem geen vuiltje aan de lucht. Dat veranderde op het moment dat de safety car op de baan verscheen om de officials langs het circuit de kans te geven de gestrande SEAT Ibiza van de equipe André Kool - Hoevert Vos te bergen. Schaap raakte zijn voorsprong in één keer kwijt en zag achtereenvolgens Ivo Berger (die het stuur van Marc Koster had overgenomen), René Oudshoorn en Bertus Sanders levensgroot in zijn achteruitkijkspiegels.
Nadat de safety car het veld weer losliet, begon er een even spectaculaire als spannende sprint naar de finish. Michel Schaap wist nipt de koppositie in handen te houden, hij werd op de finish gevolgd door gastrijder Cor Euser. De gelauwerde coureur, die buiten mededinging meedeed, maakte optimaal gebruik van zijn ervaring en vocht zich in de laatste ronden van de achtste naar de tweede plek. Euser reed samen met Raymond Koster. Bertus Sanders eindigde samen met zijn zus Renate op de derde positie.
Voor René Oudshoorn en Pim Hoekzema waren de druiven zuur. Het duo lag de hele race op de derde (podium)plek, maar viel in de strubbelingen in de slotfase terug naar de vierde plaats.
De klassementsaanvoerders Christiaan Frankenhout en Marcel Duits hadden hun dag niet. Eerst kreeg Christiaan een 'stop & go penalty'vanwege een te vroege start, later werd hij geremd door een lekke band. De equipe werd toch nog zesde, achter de in de slotfase iets teruggevallen Ivo Berger.

Als winnares van de eerste race mocht Sheila Verschuur de tweede race vanaf pole position beginnen. Bij de start nam ze meteen de kop en sloeg een klein gaatje ten opzichte van haar achtervolgers. Gedurende de rest van de race zag ze kans om haar voorsprong verder uit te breiden, daarbij geholpen door Marc Koster en Patrick Borst die de hele race lang stevig maar fair om de tweede plek vochten. "Ik ben helemaal gelukkig", aldus de jongedame. "Ik kon mijn voorsprong tot vier seconden uitbouwen, in de laatste ronden kon ik het iets rustiger aan doen."
Marc Koster zag de volle twaalf ronden lang kans om de fel aandringende Patrick Borst achter zich te houden. "Het was een leuke strijd", vond hij.
Patrick Borst dankte zijn podiumplaats voor een groot deel aan een geweldige start. "Ik schoot vanaf de achtste startpositie meteen door naar de derde plek", vertelde hij met een brede glimlach. "Marc Koster kon ik niet passeren. Hij was sneller op het rechte stuk, daardoor kon ik hem niet uitremmen voor de Tarzanbocht. Op andere posities van de baan kon ik hem ook niet voorbijkomen."
Er staat nu nog één dubbele race op het programma, tijdens de Finaleraces op 16 en 17 oktober op Circuit Park Zandvoort. De strijd om de eerste titel in de nieuwe SEAT Cupra Cup is nog allesbehalve beslist. Michel Schaap en Sheila Verschuur voeren het tussenklassement aan met 245 punten, op slechts drie punten gevolgd door Marcel Duits en Christiaan Frankenhout. Marc Koster en Ivo Berger (229) zijn zeker nog niet kansloos. Het worden dus 'hete' Finaleraces!
Uitslag race 1:

1. Sheila Verschuur en Michel Schaap            54 ronden in 2:01:02.663
2. Raymond Koster en Cor Euser              op 0.188
3. Bertus en Renate Sanders                 op 0.427
4. Pim Hoekzema en René Oudshoorn           op 1.388
5. Marc Koster en Ivo Berger                    op 2.018
6. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout           op 2.213
7. Ronald Morien en Erik Struijlaart                op 12.352
8. Frank v.d. Berk en Patrick Borst             op 13.296
9. Harrie Kolen en Jan Latour               op 15.025
10. Ben Schilperoort en Peter Lieffering            op 18.366


Uitslag race 2:

1. Sheila Verschuur                     12 ronden in 25:31.899
2. Marc Koster                      op 3.745
3. Patrick Borst                        op 4.023
4. Pim Hoekzema                         op 7.292
5. Menno Kuus                       op 7.643
6. Marco Bikkers                        op 8.188
7. Marcel Duits                     op 9.508
8. Renate Sanders                       op 12.733
9. Harrie Kolen                     op  22.686
10. Roland v.d. Ham                     op 23.032

Stand na twaalf races:

1. Sheila Verschuur en Michel Schaap            245
2. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout           242
3. Marc Koster en Ivo Berger                    229
4. Frank van den Berk en Patrick Borst          180
5. Ronald Morien en Erik Struijlaart                158
6. Johan Jansen en Menno Kuus               155
7. Renate en Bertus Sanders             144
8. Pim Hoekzema en René Oudshoorn           130
9. Niek Jansen en Tom Langeberg             127
10. Wilko Becker en Frank Wilschut              121

---
Voor de redactie: Voor nadere inlichtingen:

Geert Vermeer, Cupmanager SEAT Cupra Cup, .tel. 06 5161 1357.

---- --
---