Persbericht

Team Haagsche Olifant grote kanshebber op titel in SEAT Cupra Cup

Zandvoort, 19 september 2004. Tijdens de elfde en twaalfde race van de SEAT Cupra Cup, verreden tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort, heeft Team Haagsche Olifant een tweede plaats behaald. Marc Koster (Naarden) kwam in de tweede race als tweede over de finish. Met nog één dubbele race te gaan heeft Team Haagsche Olifant nog een uitstekende kans om de titel binnen te slepen!

Tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort stond een dubbele race van de SEAT Cupra Cup op het programma. Bij de start van de eerste, twee uur durende wedstrijd nam Christiaan Frankenhout (Westzaan) vanaf de tweede startplaats de koppositie in. Helaas kreeg hij van de wedstrijdleiding een 'stop & go penalty'vanwege een vermeende te vroege start. "Ik vertrok niet te vroeg, de auto naast mij kwam niet goed weg waardoor ik meteen de kop kon pakken", vond Frankenhout. Door de straf viel hij terug naar de vijftiende plaats.
Marc Koster, als vierde gestart, loste zijn teamgenoot af als koploper. Na twintig minuten moest hij zijn meerdere erkennen in Sheila Verschuur. Koster behield zijn tweede plek tot de rijderswissel, toen Ivo Berger (Den Haag) het stuur overnam. Halverwege de race had Christiaan Frankenhout alweer pech. Hij kreeg een lekke band en moest circa twee kilometer 'strompelend' naar de pits afleggen. Marcel Duits (Wekerom) nam meteen zijn plaats in.
Met nog twintig minuten te gaan leek Ivo Berger op weg naar de tweede plaats. Hij had een forse voorsprong op zijn achtervolgers. Helaas ving op dat moment de safety car het veld op om de baanofficials de kans te geven om een gestrande auto te bergen. "Dat kostte mij mijn voorsprong en mijn tweede plaats", aldus de teleurgestelde Ivo, die in de slotfase terugviel naar de vijfde plaats. Ondanks alle tegenslag kwam Marcel Duits toch nog als zesde over de finish.

De uitslag van de eerste race was meteen de startopstelling van de tweede race over twaalf ronden. Dat betekende dat Marc Koster en Marcel Duits vanaf de vijfde en zesde positie van start gingen. Marc maakte een prachtige start, hij nam bijna meteen de tweede positie in. Marcel schoof door naar de vierde plaats. Koster behield zijn tweede plek, ondanks een felle strijd met de hevig aandringende Patrick Borst. "Het was een leuke race", blikte Marc op het duel terug.
Marcel Duits had het de hele race zwaar aan de stok met Pim Hoekzema, Menno Kuus en Renate Sanders, met als inzet de vierde plaats. Marcel eindigde na een enerverende race uiteindelijk als zevende.
Met nog één dubbele race te gaan (16-17 oktober op Circuit Park Zandvoort) maken de beide equipes van Team Haagsche Olifant een goede kans op de titel. Duits en Frankenhout staan maar drie puntjes achter de klassementsaanvoerders Schaap en Verschuur. Koster en Berger kijken tegen een overbrugbare achterstand van zestien punten aan.
---
Voor de redactie: voor nadere inlichtingen: Ivo Berger, tel. 070-3624966.

Uitslag race 1:

1. Sheila Verschuur en Michel Schaap, 54 ronden in 2:01:02.663
2. Raymond Koster en Cor Euser, op 0.188
3. Bertus en Renate Sanders, op 0.427
5. Marc Koster en Ivo Berger, op 2.018

6. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout, op 2.213

Uitslag race 2:

1. Sheila Verschuur, 12 ronden in 25:31.899
2. Marc Koster, op 3.745

3. Patrick Borst, op 4.023
7. Marcel Duits, op 9.508

Stand na twaalf races:

1. Sheila Verschuur en Michel Schaap 245;
2. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout 242;

3. Marc Koster en Ivo Berger 229

---- --
---