Ingezonden persbericht

VOOR DIRECTE VERSPREIDING

Wereldkampioenschap Rally

Cardiff (Wales), 17, 18, 19 september 2004

BIJVELDS SENSATIONEEL DERDE IN GROOT-BRITANNIË!

Cardiff - Tijdens de RAC-rally (Groot-Britannië) dat meetelt om het wereldkampioenschap heeft Peter Bijvelds een uitstekende derde plaats behaald in zijn groep N. De coureur uit het Brabantse Erp moest enkel Alister McRae en Gwyndaf Evans (beiden rijdend in een Subaru Impreza) voor zich dulden. Peter en navigator Piet Bijvelds realiseerde met hun Mitsubishi Lancer Evo7 verder een nette 19e stek in het algemeen klassement.

Het wereldkampioenschap rally, bestaand uit zestien rally's, wordt gekenmerkt door haar uiterst sterke competitie. Maar liefst 113 deelnemers uit twintig landen bevolken het startveld tijdens de RAC-rally vol identieke groep N en groep A auto's. Peter Bijvelds is de sterkste Nederlandse deelnemer aan dit internationale prestigieuze kampioenschap en geeft na zijn prestaties zijn visitekaartje af en speelt zich hiermee in de kijker bij de fabrieksteams.

Peter Bijvelds start fanatiek aan de rally dat uit 19 lange proeven bestaat. De jonge coureur komt tijdens de Super Special in Cardiff zelfs op een gedeeltelijke eerste plaats te liggen. In de daarop volgende vrijdag verreden boucle komt de equipe met startnummer 75 telkens in de top van het klassement voor. Enkel een kapotte benzinetank en een turbo die vervangen wordt tijdens de rally verhinderde het rallyduo om sneller door te stoten. Het Jumbo Supermarkten team komt echter in het weekend sterker uit de strijd en vecht zich wederom bij de eerste drie in de groep N en klimt gestaag naar de top twintig in het algemeen klassement. De winnaar van de Zuiderzee en Hulst rally continueert zijn positie en rijdt in de laatste klassementsproef zelfs een record door als snelste groep N auto te finishen.

Bijvelds: "Ondanks dat we de turbo moesten vervangen en problemen kenden met de benzinetank, wat ons minimaal anderhalve minuut straftijd kostte, verliepen de proeven voorspoedig met een derde plaats als eindresultaat. De auto is zeer competitief gebleken en we hebben diverse gelouterde equipes ver achter ons kunnen houden. Op de één of andere manier voelen wij ons als een vis in het water in deze belangrijke WK-rally waar de weersomstandigheden meestal niet ideaal zijn. Vanavond gaan het complete Bijvelds-team en ik nog een extra fles champagne ontkurken om onze derde plaats te vieren!"

UITSLAG GROEP N RONDE 12 - FIA INT. WERELDKAMPIOENSCHAP RALLY (GROOT-BRITANNIË):

01. Alister McRae (Subaru Impreza) 4:07.361

02. Gwyndaf Evans (Subaru Impreza) 4:14:358

03. PETER BIJVELDS (MITSUBISHI LANCER EVOLUTION) 4:18:214

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Peter Bijvelds' officiële website: www.peterbijvelds.com.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)