Politie Zeeland


W-9178-2004 Op de Walcherseweg in Middelburg vond zaterdag om 21.48 uur een aanrijding plaats.
Een 36-jarige Middelburgse automobilist kon niet tijdig stoppen toen een voor hem rijdende 37-jarige bestuurder uit Bochum (D) moest remmen. De Middelburger bleek meer dan 3 oe de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken en zijn rijbewijs werd in beslag genomen. Ook een duikmes, dat in zijn auto lag, werd in beslag genomen. Bij de aanrijding raakten beide voertuigen beschadigd.


O-9179-2004 Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal

Op het Tolplein bij Borssele reed zaterdag om 19.30 uur een 23-jarige automobilist uit Terneuzen tegen een lantaarnpaal.
Hij was gestopt voor het tolpoortje en ging toen hard achteruit waarbij hij over de middenberm reed. Hij raakte een lantaarnpaal, kwam weer over de middenberm gereden en stopte weer voor het tolpoortje. De man werd aangehouden en overgebracht naar bureau Goes waar hem en blaastest werd afgenomen. Hij bleek meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben en kreeg een rijverbod van 6 uur. Over schade aan de lantaarnpaal en de auto is niets bekend.


O-9180-2004 Automobilist rijdt in de sloot

Op de Stoofweg in 's-Heerenhoek werd zondag om 02.54 uur een 21-jarige automobilist uit Hazerswoude aangehouden.
Hij had in een bocht van de weg de controle over zijn voertuig verloren en was in de sloot beland. Hij kon, samen met een inzittende waarvan geen gegevens bekend zijn, zelf uit de auto komen. De man bleek meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben en kreeg en rijverbod van 4 uur. Over schade aan zijn voertuig is niets bekend.


W-9181-2004 Uitgaansgeweld

Op de Nieuwendijk in zijn woonplaats werd zondag om 01.55 uur een 20-jarige Vlissinger aangehouden.
Hij had even daarvoor in een horecagelegenheid op de Nieuwendijk een 19-jarige plaatsgenoot tijdens een woordenwisseling enkele keren met een glas in het gezicht geslagen. Deze liep diverse snijwonden op in zijn gezicht en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De 20-jarige Vlissinger werd na zijn aanhouding overgebracht naar Torentijd.


Z-9182-2004 Achterklep van brommobiel vernield

Zondag tussen 13.30 en 15.00 uur werd in de Beneluxstraat in Sas van Gent de glazen achterklep van een brommobiel vernield.
Het schadebedrag is onbekend.


Z-9183-2004 Diefstal portemonnee

Zondag tussen 15.00 en 15.15 uur werd in een winkelpand op de Garenmarkt in Sluis de portemonnee van een 64-jarige vrouw uit Brugge gestolen.
De portemonnee, met daarin persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas weggenomen.