Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Heiloo, 23 juli 2004

MINI DAM TOT DAMLOOP KRIJGT DE JEUGD WEL AAN HET SPORTEN

Heiloo - Hoewel in Nederland steeds minder kinderen bewegen en steeds meer jeugd niet vanachter de computer is te slaan, slaagt de Mini Dam tot Damloop er al jaren in om de jeugd massaal te laten bewegen. 19 september 2004 vindt de Mini Dam tot Damloop voor de 19e maal plaats in Zaandam met naar schatting 4.000 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar oud.

Welk kind vindt het nu niet leuk om aangemoedigd te worden door duizenden volwassenen, voor 1 keer op de autoweg te rennen en net als papa of mama een echte medaille te krijgen na 0,6 of 2,2 kilometer de longen uit het lijf te hebben gelopen. Het kan al 19 jaar lang tijdens de Mini Dam tot Damloop, het kinderevenement van de Dam tot Damloop, waar dit jaar naar schatting 4.000 kinderen aan de start zullen verschijnen (deel uit makend van de totaal 30.000 hardlopers). Waar de volwassenen kunnen kiezen voor 16,1 km, 4 of 7 km daar mag de jeugd van 4 t/m 7 jaar zich stuk bijten op 0,6 km en de ouderen van 8 t/m 12 jaar op 2,2 km. Het parcours leidt de jeugd vanaf de Burcht door het centrum van Zaandam naar de finish op de Peperstraat, waar later op de dag ook de grote Dam tot Damlopen hun ontknoping zullen beleven. Hier krijgen de kinderen naast hun medaille een flesje drinken en een tas met leuke cadeautjes.

Een hele dag vermaak!

Naast het hardlopen staat er uiteraard weer het kinderfeest op het programma in Sporthal De Vang in Zaandam, waar clown Ronald Mc Donald de gekste taferelen zal uithalen. Nieuw dit jaar is de Kindertruuk van Fox Kids, die gedurende de hele dag op de Burcht in Zaandam voor allerlei vermaak zal zorgen. Omdat helaas niet alle kinderen in staat zijn te sporten wegens ziekte, kunnen deelnemers dit jaar deelnemen aan de sponsorloop van de Witte Bedjes. De opbrengst van dit goede doel komt ten goede aan zieke kinderen. Voor kinderen die E 14,- of meer geld binnen halen ligt een gratis Nike Dam tot Damloop T-shirt klaar.

Inschrijfmogelijkheden

Aanmelden voor de Mini Dam tot Damloop kan dit jaar voor het eerst ook via internet. Op www.damloop.nl is aanmelding tot en met 5 september mogelijk. Tevens bezoeken medewerkers van het organiserende Le Champion begin september de scholen, zodat leerlingen zich direct aan kunnen melden. Tenslotte is het bij enkele sportzaken in Zaanstad van 2 augustus tot en met 4 september mogelijk om een startnummer op te halen. De sportzaken die hier aan meewerken zijn: Pfann Sports (Amsterdam), Sport en Vrije Tijd (Krommenie), Presto Cyclesport (Oostzaan), Sporttime (Wormer), Sporthuis Helling, Vonk Sports en Runnersworld (allen Zaandam). Inschrijven op zaterdag 18 september en op de dag zelf kan ook. Op zaterdag is van 14.00 - 17.00 uur Sporthal De Vang opengesteld en op zondag is naast Sporthal De Vang ook Restaurant De Hertogin inschrijflocatie van de Mini Dam tot Damloop, waarna de kinderen van 11.00 - 11.40 uur in groepen van start zullen gaan.

Dam tot Dam Wandeltocht gratis voor kinderen!

Nieuw dit jaar is de 9 kilometer Dam tot Dam Wandeltocht, daags voor de Mini Dam tot Damloop en uitermate geschikt voor jonge wandelaars. De 9 km start op de Dam in Zaandam en gaat via het VIP Businessdorp aan de M.L. Kingweg naar de Zuidervaart, om zo op het parcours terecht te komen van de 16 en 25 kilometer wandeltochten, die voor het tweede jaar in Amsterdam zullen starten. Inschrijven kan tot en met 5 september via www.damtotdamwandeltocht.nl of op de dag zelf tussen 9.00 - 11.00 uur op de Dam in Zaandam (voor de 16 en 25 km op de Dam in Amsterdam tussen 8.00 - 11.00 uur). Leuke bijkomstigheid is dat kinderen tot en met 12 jaar gratis mogen deelnemen!



Ingezonden persbericht