NMBS

TTB 2004: Vrij reizen met trein, tram en bus op zondag 19 september

08/09/2004

De definitieve en volledige gegevens

Binnenkort is het weer TTB-dag! De 21^ste editie van dit unieke evenement vindt plaats op zondag 19 september. Voor slechts 12 kan een TTB-deelnemer een hele dag zoveel hij wil en waar hij wil het land doorkruisen met alle treinen, trams, bussen en metros op de netten van de NMBS, De Lijn , MIVB en TEC. Met een TTB Belux ( 15,50) kan ook het Groothertogdom Luxemburg worden doorkruist. Jongeren betalen minder. De voorverkoop met extra voordelige prijzen is reeds aan de gang.

De dienstregeling van treinen, trams en bussen op 19 september is die van een gewone zondag. De NMBS laat wel alle toeristische treinen rijden. De Lijn zal van haar kant de frequentie van de Kusttram gevoelig verhogen. Ook de MIVB versterkt fors haar aanbod, naar aanleiding van de autoloze zondag in Brussel.

Waar naartoe?

De editie 2004 geeft net als vroeger de volledige vrijheid van verplaatsing in ons land en, voor wie een TTB Belux heeft, in het Groothertogdom Luxemburg. Op zondag 19 september staat er vanalles op het programma. De steden Brussel en Antwerpen organiseren een autoloze zondag, met heel wat randactiviteiten en animatie. In Brussel gaat bovendien de Open Monumentendag door. En in Namen is er het Feest van Wallonië, met optredens en allerlei activiteiten. De Zandfeesten in Brugge vormen de grootste rommel- en antiekmarkt van Vlaanderen. In de Oostkantons organiseert Eupen zijn groots opgevatte Lambertusmarkt, waar diverse kunstambachten in de kijker staan.

Een hele dag onderweg voor een zacht prijsje

De TTB-biljetten zijn te koop in de NMBS-stations. Op TTB-dag zelf is er ook verkoop van de biljetten TTB Nationaal in de voertuigen van De Lijn.

TTB Nationaal is een dagvrijkaart die geldig is voor reizen met alle treinen, trams, bussen en metros op de netten van de NMBS, De Lijn, MIVB (Brussel) en TEC (Wallonië). In de trein geeft het TTB-biljet enkel toegang tot de 2e klas. Klasverhoging is niet mogelijk. Er is geen TTB-biljet voor eerste klas. Het biljet is niet geldig in de Thalys-, Eurostar-, TGV- en ICE-treinen (internationale treinen met verplichte plaatsreservering). Reizen is vrij tussen alle Belgische stations (uitgezonderd op de grensbaanvakken tussen het laatste Belgische station en de grens).

TTB Belux geeft dezelfde mogelijkheden als een TTB Nationaal. Bovendien geeft het toegang tot :

- de trein- en buslijnen van de Luxemburgse spoorwegen CFL in het Groothertogdom Luxemburg;

- de bussen van de stad Luxemburg;

- alle grensoverschrijdende ritten België/Groothertogdom Luxemburg. Het Belux-biljet is enkel geldig in 2e klas (geen klasverhoging). Het biljet is evenmin geldig in de Thalys-, Eurostar-, TGV- en ICE-treinen (internationale treinen met verplichte plaatsreservering).

TTB
Nationaal TTB Belux

voorverkoop op 19/9 voorverkoop op 19/9

volwassene 10 euro 12 euro 13,50 euro 15,50 euro
vanaf 18 jaar

jongere van 12 7 euro 9 euro 9,50 euro 11,50 euro
t.e.m. 17 jaar

Kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis (vrije TTB-reizen), op voorwaarde dat zij (maximum 4 kinderen) vergezeld zijn van een reiziger van 12 jaar of ouder in het bezit van een TTB-biljet Nationaal of Belux.