IMPRESARIAATJACQUES SENF

Eerste try-outs Nederlands Vlaamse musical Pippi Langkous!

Pippi Langkous

Eerste try-outs dit weekend

De allersterkste musical voor iedereen vanaf 6 jaar Script en liedteksten: Ivo de
Wijs
Naar de boeken van Astrid Lingren

Aanstaande zaterdag is de eerste try-out van de Nederlands Vlaamse musical Pippi Langkous (Theater Familie BV) in het Theater van Vlaardingen. Een onvergetelijke ontmoeting met een vrolijke, vindingrijke, maar ook wel eens eenzame Pippi Langkous.

Daar zit ze dan, onze enige echte Pippi Langkous (gespeeld door Veerle Baetens) in haar knalroze Villa Kakelbont. Of liever gezegd: daar hangt ze. Want Pippi zit eigenlijk nooit. Ze hang op haar kop aan een dun stangetje op de derde verdieping, ze slaapt in een vliegend bed op de tweede verdieping en af en toe staat ze piano te spelen. Pippi weet eigenlijk niets van alle gewoontes en afspraken die de maatschappij al voor haar heeft gemaakt. Zij maakt haar eigen afspraken. Ze is creatief en vindingrijk. Als ze te laat dreigt te komen, loopt ze achteruit om de tijd terug te draaien. En ze eet krumuleut pillen, zodat ze altijd kind blijft. Pippi is niet altijd vrolijk, ook al lijkt dat wel zo. Als ze alleen is, mist ze haar (overleden) moeder en haar vader, die op zee is. Ondanks dat, is het een sterk meisje die samen met haar vrienden, paard en aap een kleurrijk leventje leidt.

Veerle Baetens is 26 jaar en volgde een musicalopleiding aan het Brusselse Hoger Instituut voor Dramatische Kunsten. Om haar creativiteit nog meer te ontplooien trok ze naar het Hoger Instituut voor Beeldende Kunst in Antwerpen voor een lessenpakket illustratieve vormgeving. In 2002 studeerde Veerle af. Zij deed ervaring op in de theaterwereld ( en bij verschillende TV- en filmproducties. Ze vertolkte de rol van Roxy in de musicalklassieker Chicago, Juzemien in De Komst van de Grand Macabre en Joëlle in de succesvolle Vlaamse musicalproductie De Holiday Love Show. Gastrollen in tv-series als Flikken, Rupel en Wittekerke. Films De Kus (met Jan Decleir), De Zusjes Kriegel, De Alias en in Misstoestanden.

Het nieuwe script en de nieuwe liedteksten zijn van Ivo de Wijs. De muziek, naast de onvergetelijke Pippi-melodie, werd gecomponeerd door Ronny Mosuse, bekend van The Radio's. Niek Kortekaas is veranwoordelijk voor het decor en de regie.

Try-outs:
Za 18 (19.00 uur) en zo 19 september (14.00 uur), Theater van Vlaardingen.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews : Impresariaat Jacques Senf, Yvonne van de Graaf, tel. 010-5923155, fax:
010-5916610, e-mail yvonne@senf.nl,06 48230718.

17 sep 04 12:59