172c55.jpg

Time : 1:44:50 PM
Date : Friday, September 17, 2004
Sender Name: CHIPS vzw

C.H.I.P.S. vzw brengt eerste boek in België uit ond er creative commons licentie!

Creative Commons staat voor een alternatieve manier van copyright. In tegenstellingtot de bekende vermelding 'alle rechten voorbehouden', wordt hier gebruik gemaaktvan de uitdrukking 'sommige rechten voorbehouden'. Creative Commons beschikt daarvoor over een handige webstek waarbij auteurs, naargelang de vorm van hun creatie (audio, tekst, film, ...), zelf een aantal rechten aanhun werk kunnen verbinden: bijvoorbeeld kopiëren is toegestaan, afgeleide werken maken is toegestaan, etc.

'STADSchromosomen-beeld van een stad', het SMSproject dat inwoners en bezoekers van Antwerpen uitnodigt om mee te schrijven aan een nieuw stadsverhaal, kiest voor haar publicatie resoluut voor de Creative Commons licentie. Op 19 september tijdens Zuiderzinnen zal immers de eindpublicatie worden voorgesteld. Al het materiaal dat in de publicatie wordt opgenomen zal vanaf dat moment vrijbeschikbaar zijn in het publiek domein.

De pers is welkom op 19 september om 17u in het Kon. Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen, waar het boek officieel zal voorgesteld worden.
Presentatie: Paul Haenen (NL)
Sprekers: Erik Antonis, Stefan Kolgen, Han vander Vegt en Andrew Wilson (UK)

Vanaf maandag 20 september zal de publicatie te koop worden aangeboden in de Stadswinkels en de districtshuizen van Antwerpen. Daarnaast kan men op de website www.stadschromosomen.be de publicatie downloaden in verschillende bestandsformaten (TXT, PDF, een speciale versie voor iPod).

Medio oktober volgt tenslotte nog een Engelse vertaling, die onder dezelfde licentie zal verspreid worden.


------------

STADSchromosomen is een initiatief van CHIPSvzw ism. Blink! (UK) in het kader van ABC2004.

Het project kan rekenen op heel wat partners en geniet de bijzondere steun van: de British Council, Antwerpen Cultuurstad, Antwerpen Boekenstad, Radio 1, De Lijn, de districten, HETPALEIS en ccBe.

Contact
C.H.I.P.S.vzw
Stefan Kolgen
T. 03 290 48 37
info@chipsvzw.be

URL: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/ http://www.stadschromosomen.be/