(T.A.V.: redactie)

Titel: FLASH! ondersteunt Dam tot Dam Businessloop

NISB
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 17-09-2004 16:00

Wereldwijd grootste bedrijvenloop goed voorbeeld FLASH!-bewegen

Met 1655 bedrijventeams is de Dam tot Dam Businessloop onbetwist de grootste bedrijvenloop ter wereld. Ruim tienduizend lopers van meer dan vijfhonderd bedrijven doen mee aan de Dam tot Damloop op zondag 19 september. Beweegcampagne FLASH! roemt de loop als voorbeeld voor het bevorderen van bewegen binnen organisaties.

Het succes van de Dam tot Dam Businessloop bewijst dat het belang van bewegen door steeds meer bedrijven wordt ingezien. In 1988 liepen bij de eerste Businessloop 57 teams van tien lopers mee, dit jaar is dat aantal gegroeid tot 1655 teams.

FLASH!
FLASH! ondersteunt de Businessloop en is aanwezig met de campagnebus op het businesspark in Zaandam. Dit maakt deel uit van de FLASH! bedrijvencampagne die zich van september 2004 tot de zomer van 2005 richt op werkend Nederland. 54 Procent van alle werknemers in Nederland beweegt te weinig om zijn gezondheid op peil te houden. FLASH! wil hen stimuleren om aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te voldoen: vijf dagen per week een half uur per dag even goed bewegen om gezond te blijven. Dus: stevig wandelen of fietsen, of trainen en deelnemen aan een bedrijvenloop als de Dam tot Dam Businessloop.

Ziekteverzuim omlaag
Voldoende bewegen en sporten heeft positieve effecten. Zo blijkt uit onderzoek dat werknemers die aan sport doen maar liefst vijf dagen per jaar minder verzuimen dan hun inactieve collega's. Maar liefst 93% van de werknemers vindt bewegen heel belangrijk voor de gezondheid, maar 54% beweegt desondanks te weinig. Dat is geen gezonde zaak en alle reden voor werkgevers om meer bewegen en sporten te stimuleren.

Een voorbeeld is lopen. Veel organisaties beginnen met een loopgroep. Het biedt werknemers de gelegenheid op een leuke, actieve, ontspannende en gezonde manier samen te sporten. Het beoefenen van bedrijfssport draagt bij tot het creëren van teamgeest, gezondere werknemers en een hogere productiviteit.