Ingezonden persbericht


Dieren & plattelandshappening BEESTIGGOED

Met een welgemeend kukelekuuuu willen we u wakkerschudden voor best mogelijk de grootste maar zeker de gezelligste dieren- en plattelandshappening van België: Beestiggoed. Op 19 september 2004 zal het Landelijk Ontmoetingscentrum Breugelhoeve in Peer (Belgisch Limburg) dan ook van boven tot onder ingepalmd worden door onder meer kakelende, blaffende, piepende, hinnikende en loeiende beestjes. Al blijft het niet bij al dat beestenspul. Want Beestiggoed heeft ook een hele reeks typische plattelandsattracties in petto zoals de buitenleven-beurs, muzikale optredens, ambachten, randanimatie en zo veel meer.

Alvast een voorproefje van de blikvangers. Zo zal Circus Magic - met de legendarische circusdirecteur Bill Kartoum - knappe kunstjes vertonen met huis- en boerderijdieren. Verder zal je zonder twijfel overweldigd worden door de krachtpatserij van de Brabantse trekpaarden, de capriolen van de roofvogels of de dolle kunstjes van de westernpaarden. Of geniet van de trucjes van de blindengeleidehonden. Van de demonstraties met reddingshonden, het doggy-dancing, het schapen- en eendjesdrijven, het wagenmennen. Verder zijn er tientallen stands met de meest bijzondere, zeldzaamste en allerliefste honden, schapen, koeien, konijnen, kippen, eenden, fretten, muizen,. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het op Beestiggoed bewonderen. Keurmeesters in lange witte jassen zullen zich trouwens ook van hun bovenstebeste kant laten zien. Met hun geoefende blik bekronen ze de mooiste dieren, de paradepaardjes zeg maar. Voor één keer, en da's héél uitzonderlijk, mag u die keuringen live meemaken. Zo'n kans mag u absoluut niet voorbij laten gaan!

Geen plattelandshappening zonder buitenleven-beurs. Dat spreekt voor zich. Bij de talrijke stands zal u zonder twijfel uw keuze kunnen vinden. Tijdens Beestiggoed wordt er dan ook een waaier aan bijzondere producten voorgeschoteld. Naast zeldzame planten, culinaire streekproducten en kunstige tuin- en interieurdecoratie vindt u er ook handige dierverzorgingsartikelen en modieuze buitenkleding. Verder komen hobby, landbouw en lifestyle uitgebreid aan bod. Bovendien tonen ook kunstenaars en ambachtslieden hun artistieke kunnen.

In de feesttent zorgt folkgroep Botswing voor de prettige noot. Onderweg komt u vast en zeker Iwein tegen, de getalenteerde accordeonspeler. En krijgt u ineens verschrikkelijke honger, dan vindt u ongetwijfeld uw gading in de eetstraat waar u bij één van de vele standjes kan smullen: van delicieuze poffertjes tot lekkere gebakken vis. Kortom, Beestiggoed wordt een totaalspektakel, goed voor een gezellig en groen dagje uit.

Het programma

Hier nog eens - in één oogopslag - het voorlopige programma van Beestiggoed:
- Circusvoorstellingen met landbouw- en huisdieren (Circus Magic), drie voorstellingen van telkens één uur.
- Een gezellige beurs met natuur- en plattelandsproducten (producten uit het dierenleven, de landbouw, lifestyle, hobby, antiek, tuin en aanverwante sectoren).
- Spectaculaire shows met westernpaarden.

- Voorstellingen met de grote Brabantse trekpaarden; trekpaarden hengstenshow; achttal trekpaarden.
- Hoge dressuur met Friese paarden.

- Demonstraties van hoefsmid.

- Demonstraties met Tinkerpaarden.

- Grote papegaaienstand.

- Demonstraties met menpaarden.

- Demonstraties ploegen met paard.

- Grote kleindiershow met zeldzame en bijzondere kippen, konijnen, eenden, ganzen, duiven,.
- Eierkeuring.

- Roofvogelshows.

- Schapendrijven en schapenscheren.

- Demonstraties met blindengeleidehonden.

- Agility met honden.

- Sledehonden.

- Reddingshonden met demonstraties in waterplas.
- Doggydancing: baasjes dansen met hun oogappel!
- Verschillende rashondenclubs met stands en demonstraties.
- Antieke landbouwtoestellen maar daarnaast de moderne uitvoeringen.
- Antieke rijtuigen.

- Tientallen rassen van schapen, geiten, koeien, paarden, met vertegenwoordiging van clubs.
- Diverse infostands.

- Fretten en muizen.

- Cavia's in vele maten en kleuren.

- Eendjesdrijven (variant op schapendrijven, maar dan met eendjes!).
- Prairiehonden.

- Poezenopvangcentrum.

- Bakker bakt ter plaatse taarten.

- Muzikale animatie met onder meer folkgroep en accordeonist.
- Demonstraties oude ambachten: van glasblazer over mandenvlechter tot pottenbakker.
- Lekkere hapjes

- En nog veel meer.

Toegangsprijs

Beestiggoed moet een gezellig dagje uit worden, zowel voor het hele gezin als de gepassioneerde plattelandsliefhebber. Belangrijk: we houden de prijs democratisch, 5 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen tot 12 jaar, én onder de drie jaar gratis toegang. We verwachten trouwens minstens 15.000 bezoekers. Parkeren: 1 euro per auto. Er is ook een ruime en bovenal gratis fietsenparking voorzien.

Waar?

Dit unieke gebeuren heeft plaats op zondag 19 september 2004 van 10 tot 18 uur op de uitgestrekte terreinen (6 hectare) van Landelijk Ontmoetingscentrum Breugelhoeve in Peer. Het adres is: Weyerstraat 1 in Grote-Brogel (een deelgemeente van Peer). Het complex bevindt zich in de groene natuur, niet ver van de verbindingsweg tussen Peer en Kaulille. Vanaf Peer volgt u best de wegwijzers van de Beestiggoedhappening.

Weer of geen weer

Weer of geen weer, Beestiggoed wordt een feest. Sommige demonstraties vinden in buitenpistes plaats maar het overgrote deel is gegarandeerd droog. We beschikken dan ook over twee grote maneges en verder plaatsen we ook een ruim tentencomplex.