Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HAAGS ZWINGFESTIVAL

Zondag 19 september 2004
Openluchttheater Zuiderpark
Aanvang: 13.00 -- 19.00 uur

Entrée: ¤ 5,00 (Ooievaarspashouders gratis)

Haags Meezingspektakel
in Openluchttheater Zuiderpark

DEN HAAG -- Op zondag 19 september vindt in het Openluchttheater Zuiderpark de eerste editie plaats van het Haags Zwingfestival. Daarmee krijgt Den Haag in navolging van reeds bestaande meezing-evenementen in België en Engeland nu ook de gelegenheid uit volle borst mee te brullen met bekende liedjes, uitgevoerd door typisch Haagse artiesten.

Volle pleinen in België. Uitverkochte arena's in Engeland. Meezingen met bekende liedjes is de nieuwe hype in Europa. Ook Nederland gaat nu overstag. Op zondag 19 september wordt in Den Haag een eerste begin gemaakt met het Haags Zwingfestival. Als deze eerste editie aansluit zal het festival volgend jaar groter worden opgezet.

Het Haags Zwingfestival wordt om 13.00 uur geopend met een Talentenpodium in de vorm van een Zwingcafé onder leiding van Frans de Leef en met begeleiding van pianist Henk Anijs. De Leef en Anijs verzorgen al enige jaren het maandelijks Zwingcafé in (o.a.) Theater Zwembad De Regentes. Het was dan ook daar dat het idee voor dit Zwingfestival is ontstaan. "Elke maand komen daar veel mensen bijeen om lekker mee te zingen met bekende liedjes", vertelt Frans de Leef. "Tijdens de Marathon van het Haagse Lied, dat in februari in het Paard van Troje werd gehouden, bleek deze formule ook in het groot aan te slaan. De volgende stap naar een locatie in de openlucht was de meest logische."

Naast de heren van het Zwingcafé zal ook een keur van artiesten in het Openluchttheater Zuiderpark van de partij zijn. Onder hen bekende coryfeeën als Jacques Herb (bekend van de eeuwige hit 'Manuela') en Sjaak Bral, die tijdens het Zwingcafé zijn nieuwe CD zal presenteren. Bral: "Ik zal een paar nummers van die plaat zingen. Waarschijnlijk gewoon in m'n eentje met een gitaar. En ik ga natuurlijk een paar bekende liedjes doen, want de mensen moeten dus wel kunnen meezingen." Naast deze grootheden zal een aantal door het Haags Songfestival bekend geworden Haagse artiesten optreden. Onder hen zingende slager Marcel de Zoete, de van TV-bekende Jeffrey Huf, de Gebroeders De Gier en Sjors & Co en rasmuzikant Marcel Cuypers. Ook Songfestival-finalisten Hegnochstef en Haagse Ted zijn van de partij, net als Bert Verboom, Leo van den Bosch, Eef en de wel heel erg makkelijk meezingbare Juh-Luh-Luh-Lers. Naast eigen werk zal iedere optredende artiest ook een aantal voor iedereen herkenbare nummers uit heden en verleden brengen, waardoor niemand aan luid meezingen zal kunnen ontkomen.

Programma

13.00 - 14.00 Zwingcafé (Frans de Leef en Henk Anijs) 14.00 - 15.30 Leo van den Bosch
Jeffrey Huf
Bert Verboom
Marcel Cuypers (ovb)
Gebroeders De Gier
(volgorde onder voorbehoud) 15.30 - 16.00 Zwingcafé (Frans de Leef en Henk Anijs) 16.00 - 17.30 Marcel de Zoete (de Zingende Slager) Juh-Luh-Luh-Lers
Sjors & Co
Eef
Haagse Ted
Hegnochsteg
(volgorde onder voorbehoud) 17.30 - 18.00 Sjaak Bral
18.00 - 18.30 Zwingcafé (Frans de Leef en Henk Anijs) 18.30 - 19.00 Jacques Herb

Organisatie

Het Haags Zwingfestival wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting, die eerder o.a. achter de schermen verantwoordelijk was voor de organisatie van het Haags Songfestival (najaar 2003) en de Marathon van het Haagse Lied (22 februari 2004). Belangrijkste doelstelling van de R.G. Ruijs Stichting is talentontwikkeling in de breedste zin van het woord. Middels het Haags Zwingfestival hoopt de R.G. Ruijs Stichting andermaal nieuw talent op het spoor te kunnen komen.

WEBSITE: WWW.STICHTINGRUIJS.NL



Ingezonden persbericht