Ingezonden persbericht


Nijmeegse derby theatersport in Steigertheater

Zondag 19 september opent Op de Geest het theatersportseizoen met een wedstrijd tegen Zonder Voorbehoud; de andere bekende Nijmeegse theatersportgroep Met elkaar binden ze de strijd aan tot het spelen van geimproviseerde scenes, op basis van suggesties van het publiek.

Al jaren heeft Op de Geest een bijzondere band met deze 'broederclub' uit Nijmegen. Juist omdat ze elkaar zo goed kennen zijn beide teams tot op het bot gemotiveerd om de derby te winnen. Iedere voorstelling weten ze elkaar op te zwepen tot het spelen van briljante scènes en doelpuntrijke wedstrijden. Traditiegetrouw de openingswedstrijd is van het seizoen. Welk team trekt dit jaar aan het langste eind?

De voorstelling begint om 13:30 uur.

Op de Geest speelt het seizoen 2004-2005 iedere derde zondag van de maand een theatersportwedstrijd in het Steigertheater.

Wat is theatersport?

Twee teams van elk vier spelers dagen elkaar uit tot het improviseren van korte scènes. Het publiek draagt suggesties aan, de spelers gaan spelen. Deskundige rechters voorzien de afgeleverde scènes van een rapportcijfer, vaak in samenwerking met het publiek. Het team met de meeste punten is de winnaar. Natuurlijk is de hele voorstelling geïmproviseerd, en dus nooit eerder vertoond, en dus altijd vers.

Op de Geest is de langst bestaande theatersportvereniging van Nijmegen.

Kaartjes voor voorstellingen van Op de Geest kun je reserveren bij het Steigertheater: tel. 024-3228127. De prijs voor een kaartje is 6,80 Euro.

Iedereen die op de hoogte wil blijven van de speeldata van Op de Geest kan zich inschrijven voor de Op de Geest Mailinglist: www.opdegeest.nl.