Gemeente Hengelo

A1 weer vrijgegeven voor verkeer

De A1 wordt om ongeveer 6.30 uur weer volledig vrijgegeven voor verkeer. De noordelijke weghelft (vanuit Duitsland richting Amsterdam is) vanaf kwart voor vijf vannacht al weer opengesteld.

Complexe klus

Met name het leegpompen van de gekantelde tankauto bleek een uiterst complexe klus en heeft meer tijd in beslag genomen dan gepland. Onder meer omdat de tankauto op uiterst voorzichtige wijze daarvoor steeds een beetje gekanteld moest worden. En nadat de nog aanwezige vloeistof er uit was, moest de in de tank aanwezige explosieve damp verwijderd worden door er zeer voorzichtig stikstof in te pompen.

De overige werkzaamheden zijn volgens planning verlopen. De tankwagen is rond 02.00 uur vannacht afgevoerd. Daarnaast is de weg schoon gemaakt en is een stuk berm dat vervuild was geraakt afgegraven en afgezet.

Wat is er gebeurd?

Zaterdagochtend omstreeks 09.40 uur is een vrachtwagencombinatie geschaard en gekanteld op de zuidelijke baan van de A1 tussen de afslag Hengelo/Borne en de afslag Hengelo Noord. Het betrof een tankauto geladen met methylmethacrylaat, dit is een brandbare stof die gevaarlijk is voor het milieu. Door het ongeval is de tankauto gaan lekken.

Geen gerelateerde pagina's