STICHTING CHART

Stichting CHART pakt Kampioenschap Formule Ford

Stichting pakt Kampioenschap Formule Ford
Stichting CHART formule voor succes

Zondag 19 september is de 18 jarige Dennis Retera uit Best Nederlands Kampioen én Kampioen Benelux geworden in de First Division van de Formule Ford op het circuit van Zandvoort. Met zijn twee derde plaatsen op Zandvoort is hij - met nog één race te gaan - niet meer in te halen door zijn directe concurrenten.

Retera geldt als één van de toptalenten van Nederland van dit moment. Door zijn overwinning kan hij deelnemen aan het WK Formule Ford op Brands Hatch in Engeland dat 17 oktober a.s. op de agenda staat.

Retera komt uit voor Stichting CHART waar hij begeleid wordt door onder andere professioneel autocoureur Peter Kox. De stichting heeft als doel talentvolle coureurs op te leiden tot en met de Formule 3. De klasse van waaruit topcoureurs als Webber en Schumacher de opstap maakten naar de Formule 1. Dit is het eerste grote succes van Stichting CHART sinds haar oprichting begin dit jaar. Dennis Retera is overigens niet de enige succesvolle coureur van Stichting CHART. Op 16 oktober kan Luuk Glansdorp kampioen worden in de Antonov Rotax-Max Cup voor junioren.

Stichting CHART is opgericht om jong talent dat niet over voldoende middelen beschikt te ondersteunen in de autosport. Ondersteuning gebeurt niet uitsluitend met financiële, maar ook met professionele begeleiding van onder andere autocoureur Peter Kox. De stichting heeft de bedoeling talenten te begeleiden; van de kartbaan tot en met een volledig seizoen in de autosport. Bijvoorbeeld in de Formule Ford of Formule Renault. Stichting CHART wordt momenteel onder andere gesponsord door transmissiefabrikant Antonov. Komend jaar gaat Stichting CHART actief op zoek naar sponsors zodat het nog meer talenten kan begeleiden naar de top. Voor informatie kunt u contact opnemen met Jos Gilissen van Stichting CHART (040 214 65 65)

EINDE PERSBERICHT

20 sep 04 09:13