VENSPRO

10.000 kaarten naar Balkenende

Jan-Peter Balkenende wordt op Prinsjesdag bedolven onder de beterschapkaarten. Via de site www.balkenende.nl kunnen 10.000 Nederlanders op maandag 20 september gratis een echte beterschapkaart voor de Minister President maken. Alle kaarten die maandag worden gemaakt, zullen op Prinsjesdag bij het IJsselland Ziekenhuis aan de Minister President worden aangeboden.

De actie is een idee van online wenskaartmaker Greetz.nl en ontstond naar aanleiding van een uitzending op Radio 538 waarin Edwin Evers luisteraars opriep een kaartje te sturen aan de zieke Balkenende die als een gevolg van een infectie in het ziekenhuis verblijft. Greetz.nl besloot hier vleugels aan te geven door de site in te richten en 10.000 kaarten beschikbaar te stellen.

Greetz.nl maakt het sinds 1 juni mogelijk om een échte wenskaart te versturen vanachter de pc. Op www.greetz.nl maakt men zelf snel en simpel een wenskaart met behulp van een eigen digitale afbeelding, welke bezorgd wordt op een zelf gekozen dag. De software is tijdelijk omgebouwd om het kosteloos versturen van wenskaarten aan Balkenende mogelijk te maken. De website www.balkenende.nl is door de eigenaar (een hoveniersbedrijf te Lisserbroek) tijdelijk beschikbaar gesteld.

Met deze actie wil Greetz.nl Balkenende een hart onder de riem steken. Directeur Schimmel: 'Wij willen met deze actie tonen dat Nederland hem het beste toewenst. En een echt kaartje sturen is dan toch de leukste manier!'

Greetz.nl verwacht ruim 50.000 kaarten te ontvangen voor de Minister President. Door de mogelijkheid om je eigen voorkant te creëren zullen er leuke creaties worden gemaakt. Van kindertekeningen tot mooie foto's. Daarnaast verwacht Greetz.nl ook de nodige ludieke tips voor het komende beleidsjaar. Voordat de postzakken richting Cappelle a/d IJssel gaan, worden eventuele aanstootgevende kaarten er wel eerst uitgefilterd.

Einde persbericht ---------------------------------------------- Einde persbericht