Gemeente Dongen


Samenwerking diverse organisaties 02-09-2004 11:05 Handhavingsteams controleren buitengebied
Op 20, 21 en 22 september organiseren de gemeenten Dongen en Loon op Zand weer het project Handhaving Buitengebied. Beide gemeenten gaan dan samen met andere overheidsinstanties het buitengebied in om te controleren op de naleving van regels. De controle is onder andere gericht op bouw- en woningtoezicht, milieu en beheer openbare ruimte. Samenwerking van de overheidsinstanties moet leiden tot een betere handhaving van de regels. Op 9 september is er een informatiebijeenkomst voor bewoners die voor de eerste keer worden bezocht.
Elk jaar bezoekt een handhavingsteam een ander deel van het buitengebied. Een team bestaat uit medewerkers van de gemeente, de politie, de provincie, de Algemene Inspectiedienst en het waterschap. Gebruikers van het buitengebied hebben ook voordeel bij controle door één team. Ze worden nu niet meer door de overheidsinstanties apart benaderd.

Bijstelling deelgebieden
Het buitengebied is onderverdeeld in deelgebieden, omdat het totale buitengebied van de gemeente Dongen te groot is voor controle in één keer. Ieder jaar wordt een ander deelgebied bezocht en gecontroleerd. De gemeente heeft de oorspronkelijke verdeling aangepast naar aanleiding van de opgedane ervaring. Een klein deel van het Dongense buitengebied wordt nu samen met een gedeelte van het gebied bezocht, dat al een keer eerder is gecontroleerd. Het gebied dat voor de tweede maal bezocht wordt, omvat de straten: Daniëlsweg, Vierbunderweg (nrs. 20-22-24), Hespelpad, Doelstraat, Groenstraat (vanaf huisnummer 4), Middellaan (nrs. 53-55), Dorpspad en Laagstraat. Ook hier inventariseert het handhavingsteam weer of er zaken strijdig met de regels zijn.

Informatieavond
De gebruikers van het buitengebied die voor de eerste maal bezocht worden, zijn inmiddels uitgenodigd voor een informatieavond. Het gaat om gebruikers van het hele deelgebied Loon op Zand en het gebied Lage Ham, Kloostersticht, Watertorenstraat en Groenstraat (nrs. 1-2) in Dongen. De bijeenkomst vindt plaats op 9 september 2004 in de hal van het gemeentehuis van Loon op Zand, Nieuwe Markt 1 in Kaatsheuvel. De bijeenkomst begint om 2 0.00uur.