Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Lezing over oosterse en westerse cultuur

U bent uitgenodigd voor een lezing van de interculturele werkgroep Geuzenveld-Slotermeer, met als thema Kunnen de 'oosterse' en 'westerse' culturen in de buurt samenleven?

Verbinding
Deze lezing wordt gegeven door Anton Wessels, hoogleraar godsdienstwetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Met zijn kennis zal hij de verbinding leggen tussen de verhalen uit de christelijke, de islamitische en de joodse traditie.

Hij laat zien dat de Koran en de Bijbel, naast verschillen, ook zaken gemeenschappelijk hebben. Aan de hand van literaire fragmenten zal hij uit het heden en verleden de westerse ideeën over de Islam bespreken. Hij probeert vragen te beantwoorden hoe wij omgaan met vragen van geloof, leer en dagelijks leven.

Wanneer?
De lezing vindt plaats op maandag 20 september 2004 in de Multibox, Jan de Louterstraat 15 om 18.30 uur. Naima Azough, 2e kamerlid voor Groen Links, zal de openingstoespraak houden. Als voorzitter zal optreden Malika El-Fahmi, PvdA-raadslid van het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, tevens partner van Bureau voor Maatschappelijke ontwikkeling.

Begrip
Met haar activiteiten probeert de interculturele werkgroep Geuzenveld-Slotermeer op lokaal niveau de dialoog tussen de diverse etnische/religieuze bevolkingsgroepen te stimuleren, om zo begrip, acceptatie en respect in het dagelijkse leven te bevorderen.

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze avond kunt u contact opnemen met de Stichting Buurtbelangen, Mehmet Arslan (telefoonnummer 020 480 2085) of Fonsa Hoogeveen (telefoonnummer 480 2084).